Zirkonyum porselen kaplamalar

Zirkonyum porselen kaplamalar

Zirkonyum, doğada bulunan ve daha kolay anlaşılır haliyle'' granitler'' gibi çıkarılan ''BEYAZ METAL''  dir.  
Zirkonyum günümüzde uygulanan metal destekli veya metal altyapılı porselenlerden farkı alt yapısının beyaz renkli olmasıdır. Ayrıca normal metalden baskı ve gerilme kuvvetlerine karşı çok daha dayanıklı oluşu,  özellikle ısırma ezme gibi hem yatay hem de dikey kuvvetlerin çokça uygulandığı ağız ortamı için mükemmel bir Estetik diş hekimliğinin gelişimi ile diş hekimliğinde, yüksek kuvvetlere dayanıklı ve doğal diş renginde olan ‘ zirkonyum ’ kullanılmaya başlanıldı.
 
Klasik metal köprülerden farklı olarak, zirkonyum uygulamalarında alt yapı olarak metal yerine beyaz alaşım olan zirkonyum  kullanılır. Son teknoloji ürünü bu altyapı malzemesi, estetik ve dayanıklılığı bir arada sunabilme özelliğine sahip tek malzemedir. Sistemin en büyük avantajı ulaştığı çok yüksek dayanıklılıkla arka bölgedeki köprülerde de tam estetik bir görünüm sağlamasıdır.
 
--Zirkonyum doku dostudur. Buda bize yapılan porseleninin ağızda kalma süresi ve kullanım rahatlığı ile ilgili çok uzun seneler öngörmemize sebep olmaktadır. Bu en önemli avantajlarından biridir. 
--Yüksek dayanıklılık Kırılma dirençleri son derece yeterli ve son derece dayanıklı porselenlerdir.
--Tamamen doğal görünüme en yakın porselenlerdendir. Altında metal yansımasının olmamasından dolayı grimsi-mat görüntü olmamaktadır.
--Isı yalıtım güçlüdür bu nedenle kullandığımız metal alt yapılı porselenlere göre ısıyı dişe daha az gönderdiği için kullanım rahatlığı vardır.
--Alerjik değildir bugüne kadar alerjik reaksiyon göstermesi çok nadir vakalarda rastlanmıştır.
--Işık geçirgenliği nedeniyle camsı görünür ve Estetik olarak çok daha iyi bir görüntü sunar.
--Diş eti hastalıklarında ve dişeti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez. Metal destekli porselenlerde zamanla dişeti metal rengini alarak porselen başlangıç noktaları ile dişeti arasında gri renkte bir hat oluşur. Zirkonyum porselenlerde böyle bir sorun görülmez.
--Zirkonyum metal destekli protezlere göre oldukça hafiftir. Ağızda tat bozukluğuna neden olmazlar.

 
Bu ve bunun gibi sebeplerden zirkonyum günümüzde kullanımı rahat ve tercih edilen  estetik olarakta mükemmele yakın başarılı porselen diş restorasyonu çeşididir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Buket Ramazanoğlu

Dt. Buket RAMAZANOĞLU KILIÇ, 1987 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Kağıthane Anadolu Lisesi’nde birincilik ile tamamlamasının ardından 2004 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanarak lisans eğitimine başlamıştır. 2009 yılında fakülteden mezun olarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Mesleki çalışmalarına 2008 yılında henüz öğrenciyken Tarabya Tıp Merkezi'nde başlamış olan Dt. Buket RAMAZANOĞLU KILIÇ, mezuniyetini takiben 2009 yılında Özel Dora Hastahanesi'nde Dr. Dt. Özer Akıncı ile beraber çalışmaya başlamıştır. 2010 yılında ise Hospitadent Diş Hastahaneleri'nde görev yapmıştır. 2014 yılı itibariyle özel diş hekimliği hizmeti vermek üzere kendi özel muayenehanesi olan İstinye Diş'te hizmet vermeye başlamış olan Dt. Buket RAMAZANOĞLU KILIÇ, öğrencilik ve meslek hayatı süresince Osse-Der İmplan ...

Etiketler
Zirkonyum kaplama
Dt. Buket Ramazanoğlu
Dt. Buket Ramazanoğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube