Yeni yağ enjeksiyonu yöntemleri

Yeni yağ enjeksiyonu yöntemleri

Yağlar plastik cerrahide yağ enjeksiyonu için vazgeçemediğimiz dolgu malzemeleri. İnsan ömrü uzadıkça yaşlanmanın getirdiği yüz kırışıklıkları rahatsız edici hale geliyor. Bunda en büyük sebep deri altı yağ dokusunun azalması. Küçük bölgelerdeki kırışıklık ve çukurları hyaluronik asit içerek dolgular ile düzeltmek mümkün. Ancak alan genişledikçe ihtiyaç duyulan dolgu miktarı artıyor. Bu hem maliyeti arttırıyor hem de o kadar fazla miktarda dolgunun kullanılması doğru olmayabilir. En sağlıklısı kendi yağları ile bu yağ enjeksiyonu operasyonunun yapılması. Kişinin kendine ait bu canlı hücreler özellikle yüz bölgesinde büyük oranda kalıcı sonuçlara da ulaşmamızı sağlıyor. Transfer edildiği yerde bu hücrelerin yaşaması işlemin başarısını arttıyor. Alınan sonuçların daha başarılı olması için hücrelerin çoğunun yaşaması şart. Bunu sağlamak için hücrelerin alınırken daha az travmaya uğraması gerekli. Daha az travma ile yağ almak için geliştirilen bazı cihazlar ile yağ hücreleri çevre bağ dokudan tazyikli serum ile uzaklaştırılıyor. Böyle yağ hücreleri serbest hale geliyor. Bu hücrelerin ince kanüller ile güç uygulamadan rahatlıkla aspire edilmesi sağlanıyor.

Ayrışmış yağ hücreleri kapalı bir sistem içinde atravmatik olarak tekrar süzülüyor. Kapalı sistemde hava ile temas etmeden kalan hücreler yağ enjeksiyonu sırasında canlılıklarını sürdürüyorlar. Daha sonra hiçbir ekstra işlem yapılmadan gerekli bölgelere enjekte edilecek bu canlı hücreler transfere hazır hale geliyorlar.

Canlı yağ hücrelerinin enjektörlere alınması yapıldıktan sonra istenen miktarlarda yeni yerlerine yağ enjeksiyonu yöntemi ile nakli yapılıyor. Bu nakil işleminde de bazı ayrıntılar var. Hücrelerin ince enjektörler ile doku içinde bir ağ oluşturacak şekilde her yönden ışınsal olarak enjekte edilmesi gerekiyor. Bu teknikle yapılan enjeksiyon ile hücrelerin doku içine eşit dağılımı sağlandığı gibi doku içine dağılan hücrelerin de yaşayan dokular ile teması artacağından hücrelerin canlı kalma şansı da artar. Böylelikle hem uygun ölçüde hem uygun şekilde hem de kalıcı olma şansı çok yüksek bir yağ transferi işlemi yapılmış oluyor.

Klasik yağ enjeksiyonu teknikleri ile yapılan yağ transferlerinde yağ hücrelerinin kalıcılığı ile ilgili verilen oranlar % 30 larda kalırken bu yeni cihazlar ile yapılan yağ transferlerinde bu oranların % 80'lere vardığı iddia ediliyor. Henüz bu cihaz ile yapılan yağ enjeksiyonları ile yapılan yayınlar çok yeni (2007-2016). Yayınlarda elde sonuçlar oldukça başarılı ve güvenli görünüyor. Kalıcılık ile ilgili sonuçları doğrulamak için biraz daha zaman ihtiyaç var. Ancak yıllardır bu işi eski yöntemlerle yapan bir kişi olarak zaman içinde bu yöntemin daha da iyi sonuçlar doğuracağını umuyorum.

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Defne Erkara

Op. Dr. Defne Erkara, 1975 yılının Ocak ayında İstanbul Erenköy’de dünyaya gelmiştir. İkokul öğrenimini 1980- 1985 yılları arasında Erenköy İlkokul’unda tamamlamış ve bu süreçte tüm diğer öğrenciler gibi oyun ağırlıklı bir dönem geçirmiştir. Ancak 1985 yılında Özel Doğuş Koleji’nde ortaokula başlamasıyla birlikte en başarılı öğrencilerden biri olmuş; lise öğrenimini de yine aynı okulda 1992 yılında tamamlayarak dereceyle mezun olmuştur. Tıp öğrenimine İ.Ü Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında başlayan Op. Dr. Erkara, fakülteyi 1998 yılında dönem ikinciliği ile tamamlamıştır. Aynı yılın devamında yine aynı fakültenin Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünü kazanarak uzmanlık eğitimine başlamış ve 2004 yılında uzmanlığını almıştır. 2014 yılında kendi kliniğini kurmasına kadar olan dönemde özel sektörde pek çok işletmede çalışmıştı ...

Etiketler
Yağ enjeksiyonu ile bacak dolgunlaştırma
Op. Dr. Defne Erkara
Op. Dr. Defne Erkara
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube