Yaz gelmeden harekete geçin

Yaz gelmeden harekete geçin

Kış aylarıyla birlikte doğayla birlikte metabolizmamız da uyku haline geçiyor. Evlerde ve kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçiriyoruz. Günlük aktivitemiz dışında spor yapmaya üşeniyoruz. Karbonhidratlı yiyeceklere daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Fazla kiloları örten kıyafetler de cabası...

 

Peki silkinip kendimize gelmek için  illa ki havaların iyice ısınmasını ve yazın yaklaşmasını mı beklemeliyiz? 

 

Sağlıklı beslenme ve diyete hayatın her anında dikkat edilmesi gerekir. Çocuklukta, ergenlikte, gebelikte, sağlık problemlerinde,...Bu anlamda sağlıklı beslenme ve diyetin mevsimi de olmamalıdır. Her mevsimin gerekliliklerine göre yaşasak da kilo almak istemiyorsak hep günlük besin tüketimlerimize ve fiziksel aktivitemize özen göstermeliyiz.

 

Vermeniz gereken fazla kilolarınız varsa ertelememeli, şimdiden harekete geçmelisiniz. Yaz aylarına kadar geçen süreyi bir fırsat olarak değerlendiriniz. Aksi taktirde karşınıza çıkabilecek popüler diyetleri uygulama gafletine düşebilir ve hızla verdiğiniz kiloları yaz sonunda fazlasıyla geri alabilirsiniz.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Hatice Kübra Bal

Dyt. Hatice Kübra BAL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 2009 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 

Mezuniyeti sonrasında Çengelköy Ülkü Hastanesi, Çengelköy Safa Hastanesi ve Medivia Hospital gibi birçok kurumda görev yapmış olan Dyt. Hatice Kübra BAL, mesleki çalışmalarına Üsküdar'da bulunan Kübra Bal Beslenme ve Diyet Ofisi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yaz gelmeden harekete geçin
Dyt. Hatice Kübra Bal
Dyt. Hatice Kübra Bal
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube