Vajinismusta parmak egzersizlerı

Vajinismusta parmak egzersizlerı

Vajinismus hastaları tedavi olmaya karar verdikten ve tedavinin nasıl yapıldığını araştırdıktan sonra parmak egzersizlerinden korkmaya başlarlar. Parmak egzersizlerini asla yapamayacaklarını düşünürler. Hatta internet sayfalarında ‘parmak egzersizi yapılmayan’ bir tedavi yöntemi arayışına girerler.Bu korku çok normaldir.

Zaten eğer parmak egzersizi yapabiliyor olsanız vajinismus olmazdınız. Bu korkunuz şu an vajinismusla ilgili hiçbir yardım almadan, hiçbir şey bilmiyorken yaşadığınız yersiz bir korkudur. Bir vajinismus hastasına tedavinin hemen başında hadi parmak egzersizi yap demek en büyük hatadır.

Zaten bu yaklaşım tedavinin yarım bırakılmasına ya da başarısız olmasına neden olur. Öncelikli olarak bilişsel çalışmalar ve teknikler kullanılmalıdır. İlerleyen seanslarda kendiliğinizden parmak egzersizlerini yapabildiğinizi göreceksiniz. Öte yandan parmak egzersizleri olmadan vajinismus tedavisi başarısız ya da geçici olur.İlerleyen dönemlerde vajinismus tablosu tekrarlar.

Parmak egzersizlerinde amaç; vajinaya bir şey girmesinin yarattığı korkunun giderilmesi ve vajinanın  genişleyebilir bir organ olduğunun kişiye gösterilmesidir

Parmak egzersizleri ile 4 tabu yıkılır

1- Vajinaya bir şey girmesi tabusu

2- Kişinin kendi parmağını vajinaya sokması tabusu

3- Eşinin parmağını vajinasına sokması tabusu

4- Vajinaya penisin girmesi tabusu

Bu nedenle anestezi altında ilişkiye girseniz bile, ertesi gün tekrar vajinismus tablonuz devam eder. Vajinismus tedavisindeönemli olan nedeni bulmak ve bataklığı kurutmaktır. Bu nedenle vajinismus 15 dakikada ya da tek seansta  parmak egzersizi kullanılmadan tedavi edilebilecek bir tablo değildir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajinismus parmak egzersizi
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube