Vajinismus tedavisi yöntemi

Vajinismus tedavisi yöntemi

Vajinusmus, kadınların cinsel birleşme anında istemsiz, farkında olmadan vagina, bacak bazen tüm vücut kaslarını kasmaları sonucunda erkeğin cinsel organı penisin vagen içinde hiç girememesi veya son derece ağrılı ve zor bir şekilde girmesiyle karakterize bir cinsel sorundur.

Vajinusmus sorununun temelinde sosyo kültürel baskılar,yanlış dini inançlar, bazı korkular bulunmaktadır. Nadiren organik sebeplerle de vajinusmus gelişebilir.

Vajinusmusta kasılmalar istemsizdir, yani kadın farkında olmadan vagen ve bacak kaslarını kasar. Eşler arasında bir sevgi, saygı problemi çoğu zaman yoktur.  Eşler birlikte olmaktan haz duymalarına rağmen, ilişki öncesi güzel bir ön sevişme yaşamalarına rağmen birleşme anı geldiğinde bilinç altındaki bazı korku ve yanlış inanç mekanizmaları devreye girerek istemsiz kasılmalar olur. Genellikle ağrı duyma korkusu vardır. Bazen hasta yanlış bir şekilde vageninin dar olduğuna ve penisin girmesinin mümkün olmadığına inanır. Vajinusmus genellikle korumacı bir aile yapısında yetiştirilmiş titiz, mükemmeliyetçi bayanlarda görülür. Yine bekaret kavramının çok önemli olduğu toplumlarda daha sıktır.

Vajinusmus tedavisinde ilk ve en önemli basamak çiftlerin bu sorunun bir çözümü olduğunu kabullenmeleri ve profesyonel bir yardım almak için kliniğimize başvurmalarıdır. Çiftlerimiz bu sorunun altında ezilmeden, psikolojik olarak yıpranmadan kliniğimize başvurmalıdır. Vajinusmus tedavisi bir ekip işidir. Kadın doğum uzmanı, psikolog ve aile danışmanı bu ekipte mutlaka olmalıdır. Öncelikle hastanın ayrıntılı anamnezi alınmalıdır. İlişki öncesi anı ve sonrası eşlerin yaklaşımları sorgulanmalıdır. Sonrasında ayrıntılı bir jinekolojik muayene ile vagen diğer organlarda olabilecek organik bir problem ekarte edilmelidir. Nadiren vagende  olabilecek bir perde, kızlık zarının aşırı kalın olması ilişkinin ağrılı olmasına sebep olabilir. Sonrasında psikolog eşliğinde hastanın korkuları, inanışları değerlendirilir ve tedaviye başlanır.

Vajinusmus, tedavisi mümkün bir sorundur.

Vajinusmus hastalarına kadın doğum uzmanlarımız ve uzman psikologumuz ile hizmet vermekteyiz. Başvuran tüm çiftlerinizin 3-4 seansta bu sorununa çözüm sunmaktayız.

Çok kısa bir değerlendirme, tanı ve tedavi seanslarımız sonrası çiftlerimiz mutlu, uyumlu bir şekilde kliniğimizden ayrılmaktadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hatice KÖŞGER

Op. Dr. Hatice KÖŞGER, 1979 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2003 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2009 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010-2012 yılları arası Sağlık Bakanlığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde, 2012-2014 yılları arası Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapmıştır.. 2014-2016 yıllarında yurt dışında dil eğitimi alan Op. Dr. Hatice KÖŞGER,mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Vajinismus belirtileri
Op. Dr. Hatice KÖŞGER
Op. Dr. Hatice KÖŞGER
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube