Vajinal daraltma (vajinal rejuvenation)

Vajinal daraltma (vajinal rejuvenation)

Lazer ile Vajina Yenileme (Vaginal rejuvenation)

Lazer ile vajina daraltma genel olarak; vajinanın sıkılaşma, yenilenmesi ve gençleştirilmesi amaçları ile yapılır. Tıbbi ismi ile ‘Vajina rejuvenasyon’ (vaginal rejuvenation) olarak bilinmektedir. Amaç, vajinanın sıkılaşması ve böylelikle hem kadın hem de erkek partnerde mekanik etkiyle cinsel hazzın arttırılmasıdır.

Lazer vajina içinde nasıl bir etki oluşturur?

Lazer ışığı sayesinde vajina içindeki bağ dokusu aktive olmaktadır, hatta yeni kolajen oluşumu da gerçekleşmekte ve bunun sonucunda farkedilebilir düzeyde sıkılaşma gerçekleşmektedir. Ayrıca bu bölgedeki kan dolaşımı artmakta, doğal vajinal lubrikasyon (ıslanma) artmaktadır. Özellikle menopoz döneminde gelişen vajinal kuruluk ve buna bağlı cinsel ilişkideki acının engellenmesi amaçlarıyla da vajinal lazer kullanılmaktadır.

Vajinanın lazerle yenilenmesi daha sıklıkla cinsel hazzın arttırılması ve cinsel doyumun sağlanması amaçları ile her kadına uygulanabilir. Diğer taraftan:- Vajina içi kolajen bağ dokusunun zayıflığı nedeni ile idrar kaçırma şikayeti yaşayanlarda,- Vajinalarında gevşeme hissi yaşayan ve ameliyat olma kaygısı yaşayan kadınlarda,- Vajinadaki gevşeme nedeni ile partnerleri ile ilişkilerinde zevk alamayan, partnerleri ile sorun yaşayan, orgazm olamayan ve ameliyat olup günlük hayatından uzak kalmak istemeyen kadınlarda,- Cinsel ilişkide ağrı sorunu yaşayan belli grup hastalarda,- Sık sık vajina enfeksiyonlarla (vajinit problemi) karşılaşan kadınlarda, - Menopozda veya menopoz haricinde vajinal ıslanma sorunu ile karşı karşıya olan kadınlarda uygulanmaktadır..

Op.Dr. Alparslan DEMİR

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alparslan Demir

Op. Dr.Alparslan Demir, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 


Mesleki çalışmalarına Op. Dr. Alparslan DEMİR Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Vajinal ameliyat
Op. Dr. Alparslan Demir
Op. Dr. Alparslan Demir
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube