Tüp bebek tedavisinde psikolojik destek önemli mi ?

Tüp bebek tedavisinde psikolojik destek önemli mi ?

 Psikolojik destek bana, eşime ve tedavime nasıl destek olabilir?


İnfertilite tedavinde psikolojik destek konusunda çalışan bir danışman sizi dinleyecek, anlayacak ve yaşadığınız fiziksel ve ruhsal değişikliklerle nasıl baş edebileceğinizle ilgili olarak sizlere yardım edecektir. Tedavi sürecinizin her adımında neler yaşabileceğiniz ve çözüm yollarıyla ilgili stratejileri sizlerle paylaşacaktır. Stresle baş etmenin yolları, kaygıyı azaltma, depresyonu kontrol etme, tıbbi tedaviler sürecinde yaşanan hayal kırıklıklarının, suçluluk, değersizlik ve başarısızlık duygularının ortadan kaldırılması, eşler arası iletişim, olumlu düşünme, rahat ve huzurlu olmak için neler yapılabileceği gibi konularda psikolojik destek seanslarında çalışılan konulardandır.


Ayrıca infertilite tedavisi bir yolculuksa bu yolculukta karşınıza çıkabilecek engeller, yol ayrımları ve seçenekler konusunda da size rehber olacaktır.


Tedaviyi ve sonrasını rahat ve huzurlu geçiren çiftlerin sorun yaşayan çiftlere göre tedavide başarı şansının daha yüksek olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.


Tüm bu bilgilerin ışığında diyebilirim ki; tüp bebek tedavisine başladığınızda kliniğin psikolojik destek sağlayıp sağlamdığı sorun eğer yoksa lütfen bir uzmandan destek alın. Çünki denemeler ilerledikçe kişiler kendilerini ve duygularını kontrolde zorlanmaktadırlar.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu

Etiketler
Psikolojik destek
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Psk. Dan. Dolunay Kadıoğlu
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube