Tıraşsız saç ekimi

Tıraşsız saç ekimi

Saç birinin kimliğinin önemli bir parçası olabilir, saçların tıraş edilmesi de bu gibi bir durumda travmatize olabilir. Yani bir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız ve sizi durduran ana şey, başınızı tıraş etmek zorunda kalabileceğiniz fikriyse, endişelenmeyin. Saç ekimi yöntemleri arasında saçın tıraşını gerektirmeyen uygulama teknikleri bulunmaktadır.

Folliküler Ünite Ekstraksiyonu

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), son zamanlarda saç ekimi için sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. FUE saç ekimi sırasında cerrahın kafa derisinin geniş bir bölümünü mü yoksa küçük bir bölümünü mü tıraş edip etmeyeceği ekilecek saç miktarına bağlıdır.

Ancak hiçbir zaman kafanın tamamı tıraş edilmez. Bu nedenle tercih edilmektedir. Aynı zamanda belirli bir bölüm tıraş edilecekse bile bu görünmeyecek şekilde gerçekleştirilir.

Bazı hastalar saçlarının ekildiği alanın tıraş olacağından kaygılanabilir, böylece cerrah nerede çalıştığını daha iyi görebilir.

Ancak rahat olabilirsiniz. Çoğu cerrah, birkaç nedenden dolayı alıcı bölgeyi tıraş etmeyecektir. Belki de en belirgin nedeni, tıraş olmasının biraz tuhaf görünmesini sağlayacağıdır. Genellikle, alıcı bölge başın üstündedir, bu nedenle tıraş tercih nedeni değildir.

Cerrahın alıcı alanda bırakılan tüylerin nasıl büyüdüğü konusunda iyi bir fikre sahip olması, böylece verici tüyleri mevcut tüylerin büyüme modeline uyacak şekilde ekmesini sağlar.

Bölgeyi tıraş etmemek, iyileşme sürecini ve bekleme süresini biraz daha düzgün hale getirir. Çünkü bir hasta yalnızca yeni saçların büyümesini bekler, saç derisinin her yerindeki saçları değil.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Reşat Arpacı

Dr. Reşat ARPACI, 1975'de Akhisar'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışı seminerleri takip etmeye başlamış ve ISHRS'nin Berlin'de ki kongresinde ilk saç ekimi eğitimini aldıktan sonra FUT yöntemi ile saç ekimi yapmaya başlamıştır. 2002 Yılında "Milano Hair Transplantation Institute" den sentetik saç ekimi olan Biofibre eğitimine katılan Dr. Reşat ARPACI, 2002 yılından itibaren Ege bölgesinde, Kuşadas ve izmir merkez olmak üzere saç ekimi ve saç sağlığı üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2004-2005 yıllarında Sağlık Bakanlığı ve Flavius Estetik Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Medikal Estetik Sertifika Programını başarıyla tamamladı 2005 yılında Yeditepe Ün ...

Etiketler
Saç ekimi
Dr. Reşat Arpacı
Dr. Reşat Arpacı
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube