Teller çıktıktan sonra diş bakımı

Teller çıktıktan sonra diş bakımı

Ortodontik tedavi tamamlandıktan ve diş telleri çıkartıldıktan sonra, dişlerin pozisyonları ve aralıklarının değişmediğini görmek için bir süre dişler birbirine özel bir telle bağlanır. Gerekli bakım yapılmazsa dişetlerinde sorun yaşanabilir.

Dişlerin arasını temizleyebilmek için bir diş ipi kılavuzu (ip geçirici) kullanılabilir. Eğer plak oluşumuna izin verilirse bu yapı mineralleşmeye başlar, diş ve tellerin çevresinde tartar oluşur. Bu da dişeti rahatsızlıklarına yol açar. Bu nedenle tellerin doğru şekilde bakımına devam edilmelidir.

Ancak bu süreç fazla uzun değildir. Dişlerin pozisyonlarında kaldığından emin olan hekiminiz kısa süre içinde bu telleri de çıkartacaktır ve ağız bakımınızı geleneksel düzende yapmayı sürdürürsünüz. Üstelik artık kendinizden emin gülümsemelere sahipsinizdir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı

Dr.Dt. Mevlüt YAZICI, lisans öğrenimini 2002-2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktorasını yapmış ve Diş Protez Uzmanı olmuştur. Esenler Avicenna Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'nde, Şirinevler Uzman Akademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, Fatih Hospitadent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapmış olan Dr.Dt. Mevlüt YAZICI, mesleki çalışmalarına Özel Ortodontist Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir. Dr.Dt. Mevlüt YAZICI, Türk Protez ve İmplantoloji Derneği, Türk Protez Akademisi ve Gnatoloji Derneği, American Society of Prosthodontists üyesidir.Ayrıca iyi derecede ingilizce bilmektedir.   ...

Etiketler
Diş teli bakımı
Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı
Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube