Sinir sıkışması nedir?

Sinir sıkışması nedir?

Sinir sıkışmaları terimi; sinirin omurilikten çıktıktan sonraki bir düzeyde baskı altında kalmasını ifade etmek için kullanılır. En sık karşılaşılan sinir sıkışması el bileğinde median sinirin sıkışmasıdır. Karpal tünel sendromu diye ifade edilir.

El bileği ve özellikle 2., 3. ve 4. parmaklarda oluşan uyuşma ve yanma hissi ile karakterizedir. Hastaların bir kısmı henüz ameliyat gerektirmeyen düzeydedir. Bu hastalara el bilek ateli ve ilaçlar verilebilir. İleri derecede sıkışması olan hastalarda operasyon gerekir. Operasyon gerektirecek düzeyde sinir sıkışması olan hastalarda en sık şikayet geceleri uykudan uyandıran el parmaklarında uyuşmadır.

Operasyon gerektirmeyen hastalarda el bileğinde karpal ligaman altına kortizon enjeksiyonu denenebilir. Genellikle bu enjeksiyon sonrası hastaların şikayetleri gerilemekte ve operasyona gerek kalmamaktadır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Ergin

Op.Dr. Alper ERGİN, 1976 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2009 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010-2016 yılları arası Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde görev yapmış olan, Op.Dr. Alper ERGİN, özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Op.Dr. Alper ERGİN, Orta düzeyde ( B1) İngilizce bilmektedir.

Etiketler
Sinir sıkışması nedir
Op. Dr. Alper Ergin
Op. Dr. Alper Ergin
İzmir - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube