Saç ekimi sonrası neden ilk yıkama önemli ?

Saç ekimi sonrası neden ilk yıkama önemli ?

Saç ekimi operasyonunun başarılı sonuç verebilmesi ve yeni saçlarınıza kavuşmanız için saç ekimi operasyonu kadar saç ekim sonrası ilk on gün ki yıkama da çok önemlidir. Saç ekimi sonrası yıkama, operasyon sonrası yapılması gerekenler arasındadır. Hastaların yıkamayı başarılı bir sonuç için düzenli ve özenli yapması gerekir

Saç ekimi sonrası yıkama esnasında ekilmiş saç kökleriniz tam olarak yerlerine adapte olmamıştır, yapılacak yanlış bir hareket saç köklerinizin zarar görmesine sebep olabilir.

Saç ekimi sonrası yıkama ile operasyon sonrası oluşan saç köklerindeki kabuklanmalar temizlenecektir, böylelikle saç köklerinin nefes alması sağlanır.

İlk yıkama üç aşamada gerçekleşmektedir. Birinci aşamada losyon sürülür yaklaşık 15 veya 20 dk. losyon bekletilir. İkinci aşama da saçlar dikkatli özenli bir şekilde yıkanır. Alım yapılan alan ovalanmalı ekim yapılan alan ise tampon uygulanarak yıkanmalıdır. Üçüncü aşama kurulama aşamasıdır bu aşamada havlunun temiz ve yumuşak olması gerekli. Kurulama yaparken de alım yapılan alan ovalanmalı ekim yapılan kısım tampon yapılarak kurulanmalıdır.

İlk yıkama ve sonrasındaki yıkamalar saç köklerinin güçlenmesine yerlerine adapte olmasına ve beslenmeye başlamasına olanak sağlar.

Saç ekimi sonrası yıkama günde üç kez tekrarlanmalıdır. Bu tekrar 10 gün boyunca devam etmelidir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Hakan Tetik

Uzm. Dr. Hakan Tetik, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.

Mesleki çalışmalarına ise şu an Özel Ofm Antalya Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Saç ekimi sonrası
Uzm. Dr. Hakan Tetik
Uzm. Dr. Hakan Tetik
Antalya - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube