Prp ve ozonun cilt yenilemede birlikte kullanımı

Prp ve ozonun cilt yenilemede birlikte kullanımı

Ozon, oksijenden elde edilen ve 3 oksijen atomundan elde edilmiş aktif bir moleküldür. En yaygın kullanılan yöntem kan ozonlama şeklindedir ve vücut dışarısına alınan kanın özel bir cam şişe içerisinde ozonlanarak tekrar hastaya genellikle damar yolundan geri verilmesi şeklindedir.
 
Kozmetik uygulamada ozon, gerek ozon gazının kendisi, gerekse ozonlanmış yağlardan elde edilen ozonlu jellerin topikal kullanımı şeklinde yer bulmuştur. Bu şekilde cildin anti-oksidan kapasitesinin artmasının yanı sıra kanlanması ve oksijenlenmesi düzelir. Böylelikle de cildin yenilenmesi hızlanarak daha genç, doğal ve canlı bir görünüm kazanır.
 
Ozon gazının çok ince mezoterapi iğneleriyle cilt içine enjeksiyonu yüz, boyun, dekolte bölgelerinde uygulanabildiği gibi selülit tedavisinde de bacak, basen ve kalçalara da ozon sauna eşliğinde uygulandığında çok yüz güldürücü sonuçlar alınabilmektedir.
 
PRP (Platelet Reach Plasma),
ise son zamanlarda kullanıma giren, gerek kozmetik uygulamalarda, gerekse iyileşmenin hızlandırılması istenen tüm durumlarda kullanılan yeni bir yöntemdir. Bu tedavideki esas amaç, normalde dokularda bulunmayan ancak kanda bulunan ve kanın pıhtılaşmasından ve yara iyileşmesinden sorumlu olan platelet denilen hücrelerin, kişinin kendi kanından özel yöntemler vasıtasıyla serum içinde ayrılarak gerekli bölgelere uygulanmasıdır. Söz gelimi cildin en üst tabakasına çok ince iğnelerle uygulanarak ciltteki kollojen dengesinin sağlanması, hücrelerin yenilenmesinin hızlandırılması bu şekilde de hem hafif kırışıklıkların giderilmesine hem de yaşlılığa bağlı lekelerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
 
PRP ve lokal ozon enjeksiyonlarının birlikte kullanımı ise çok daha yeni uygulanmaya başlanmış ve birbirinin etkisini artıran sonuçlar ortaya koymuştur. Özellikle yeni ortaya çıkan kırışıklıkların azalması, cildin çok daha genç ve canlı görünüm kazanmasını sağlamaktadır.
 
Bunun için 20 gün arayla 3 seans olarak yapılan ozonlu PRP uygulamaları ve her PRP uygulamasından bir hafta sonra cilde ozon gazı enjeksiyonu yapılmakta, daha sonra da yılda bir seans ile de elde edilen etkilerin koruması amaçlanmaktadır.  

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Coşkun Akay

Dr. Coşkun AKAY, 1975 yılında Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Bursa'da bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. Bir dönem ilaç sektöründe, medikal departmanda çalışmasının ardından doğal tedavilerle ilgilenmeye başlamış ve 2006 yılında Ozon Terapi ile tanışmıştır. O tarihten beri başta ozon tedavisi olmak üzere doğal tedavi ve kozmetik uygulamaları ile ilgilenmekte olan Dr. Coşkun AKAY, Ankara - Kavaklıdere'de bulunan özel muayenehanesinde başarılı tedaviler gerçekleştirmektedir. Dr. Coşkun AKAY, halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı'nda Doktora programına devam etmekte olup MODER (Medikal Ozon Derneği) kapsamındaki Ozon Eğitimi Sertifika programlarına konuşmacı olarak katılmaktadır. Ayrıca kendisi Evli v ...

Etiketler
Prp ve ozonun cilt yenilemede birlikte kullanımı nasıldır
Uzm. Dr. Coşkun Akay
Uzm. Dr. Coşkun Akay
Ankara - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube