Özel organların özel ameliyatları ( genital estetik )

Özel organların özel ameliyatları ( genital estetik )

Gelişen dünya gelişen tedavi seçenekleri artan baklantiler ve ilerleyen teknoloji,yükselen beğeni kriterleri estetiği yüz burun,karın, meme dışına özel bölgelere taşımış ve günümüz erkeği ve kadını cinselliktede estetiği arar olmuştur.Genital estetikte haha hijyenik daha işlevsel daha çok haz alma önem kazanmış,cinsellikde estetiğin bir parçası olmuştur.

             Günümüzde cinsel tabuların yavaş yavaş kalması ile gerek porno filmler gerek çok eşlilik vb cinselliğin ve cinsel organların insanların olmazsa olmazı haline gelmiştir.BU nedenle daha güzel daha estetik daha hijyenik cinsel organ,erkekde daha büyük daha işlevsel cinsel organ olgusu gündeme gelmiştir.Artık günümüzd daha az kıllı erkek ,epilasyon yaptırıp kaşlarını ,göğüs kıllarını aldıran erkek yada cinsel organının rengini açan daha beyaz cinsel organ isteyen kadın sayısı az değildir.

            Kliniklerimize artık sadece meme karın,burun estetiği için değil özel bölgelere özel ameliyatlar isteği ile gelen kişiler az değildir.

             Dış genital organlarda doğuşan gelen anomaliler bozukluklar zaten biz plastik cerrahlar tarafından yapılmakta idi.Yada bayanlarda sadece kızlık zarı dikimi için gelen bir çok hastamız vardı ancak
 son yıllarda genital cerrahi bu sınırların çok ötesine taşınmış,cinsel organ bozukluğu olmaksızın bir çok kişi daha görsel daha işlevsel daha estetik bir cinsel organ için plastik cerrahlara gitmektedir.

            Dış genital organ estetiği mons pubis dediğimiz kıllı bölge den başlar ve erkek de penis ve skrotuma kadar gidebilir.Yeniden sünnet olan ,estetik sünnet olan eski sünnetli erişkinlerinde sayısı az değildir.

             Anormal yerleşimli idrar deliği ameliyatları yanısıra,daha büyük daha kalın penis özlemi ile plastik cerrahlara başvuran erkeklerde giderek artmaktadır.

           Kadınlarda ise sadece kızlık zarı,hymenoplasty ameliyatı için değil ayrıca vajen daraltma,sarkık dudadkların tedavisi ,bazende vajen yan dudaklarının zayıflığı nedeni ile yine çirkin klitoris ameliyatları,rectocell,sistocell ameliyatları sıklıkla yapılıyor hale gelmiştir.

            Erkeklerde sadece karın ve pubis bölgesinin kıllı bölgenin liposuction u ile sadece yağ alma işlemi ile penis boyunun uzadığını daha görünür hale geldiğini söyleyen erkeklerin sayısı az değildir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ümit Borataç

Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1964 yılında Kıbrıs Lefkoşe'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Kıbrıs'ta bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimlerini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Ayrıca 2 yıl süreyle Londra Queen Mary University Hospital'da ve London Charing Cross Hospital'da Maxillofacial ve Sex Degiştirme Ameliyatları üzerine ihtisas yapmıştır.  9 yıl boyunca devlet hastanelerinde görev yapan Op. Dr. Ümit BORATAÇ, 1997 yılından bu yana özel kliniğinde hastalarını kabul etmekle birlikte İstanbul'da bir özel hastanede de çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca 2009 yılından beri Swiss Care Kliniği Londra'da da hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Plastik cerrahi
Op. Dr. Ümit Borataç
Op. Dr. Ümit Borataç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube