Mezoterapi!!

Mezoterapi!!

Mezoterapi; vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan  ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelmiş olup “orta deri tedavisi” anlamındadır.

Ağız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmi emilmeden parçalanarak atılır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir.
Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla, herhangi bir yan etkiye neden olmaksızın problemi çözecektir. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen ağrı iğnelerin boyutlarıyla paralel olarak oldukça azdır. Bununla birlikte uygulama sahası dezenfekte edildikten sonra lokal anestezik spreyler aracılığıyla  uyuşturularak tüm hissin kaybolması da sağlanabilir. Mezoterapide ilaçların buradan emilimi çok az olduğu için sistemik dolaşıma ilaç geçişi de yok denecek kadar azdır. Yapılan enjeksiyon sayısı; hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.mezoterapi-2
Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi teknik olarak, dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cilt altına, mezoderme çok ince iğnelerle verilmesidir.
Dermatolojide Kullanım Alanları :
Selülit
Saç dökülmesi
Vücut çatlakları
Yüz gençleştirme (Facelift)
Yara izleri
Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdır. Mezoterapide ortaya çıkan yan etkiler genellikle seans aralığı ya da dozaja dikkat edilmediyse görülmektedir.
Yüz Mezoterapisi (Mezolifting=Facelift) Nedir ?
Yüz mezoterapisinde yüz cildeki yaşlanma belirtilerinin (kırışıklık, cansızlık, lekelenmeler) ortadan kaldırılması hedeflenir. Burada kullanılan ilaçlar vitamin, mineral, DNA sentezine katılan aktif maddelerden oluşur. Bu ilaçların cilt metabolizmasına katılmasıyla hücre yenilenmesi ve kollajen sentezi uyarılır. Böylece ortaya daha canlı, parlak, gergin kırışıklıkları hafifletmiş bir cilt ortaya çıkar.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dilek Savcılı

Uzm. Dr. Dilek ÜSTÜNSOY, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Mersin Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Eğitimi süresince ve sonrasında pek çok mesleki kongre, kurs ve sempozyuma katılmıştır. 5. Çukurova Dermatoloji Günleri (3-5 Haziran 2004 -Adana), XVII. Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu (15-19 Kasım 2005- Ankara), III. Ege Dermatoloji Günleri (2-6 Mayıs 2007- Girne), 5. Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri (26 Şubat-1 Mart 2009 - Bursa), 4. Ulusal Pediatrik Dermatoloji Günleri (2-5 Haziran 2010 - Mersin), 4. İstanbul Kozmetik Dermatoloji Sempozyumu (23-25 Haziran 2010 - İstanbul), 6. Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri (3-6 Mart 2011 - Bursa), XX. Prof.Dr. A.Lütfü Tat Sempozyumu (16-20 Kasım 2011 - Ankara) ve XXIV. Ulu ...

Etiketler
Mezoterapi nedir
Uzm. Dr. Dilek Savcılı
Uzm. Dr. Dilek Savcılı
Gaziantep - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube