Meme protezi ile meme büyütme estetiği tekniği

Meme protezi ile meme büyütme estetiği tekniği

Meme büyütme ameliyatları hastanın kendi dokusu ile (yağ enjeksiyonu) yapılabilir ancak sıklıkla meme protezleri kullanılarak yapılabilir. Estetik olarak sonuçların uzun süreli olması için meme protezi ile meme büyütme ameliyatlarını tercih etmekteyim.

Meme Protezi ile Meme Büyütme Estetiği Tekniği

Meme büyütme (protez) ameliyatları, meme areolasının (meme başı çevresindeki koyu renkli kısım) alt kenarından, memenin alt kıvrımından, koltuk altından, nadiren de göbekten yapılan kesilerden biri seçilerek uygulanır. Meme protezi, ya kası üstü ya da kas altına konulabilir. Her tekniğin farklı avantaj ve dezavantajları vardır. En çok kullandığım kesi meme alt kıvrımından girilerek yapılan meme büyütme tekniğidir.

Eğer hastanın kendi meme dokusu yeterli ise kas üstüne, eğer meme dokusu yeterli değilse kas altına protez konulabilir ama bu tamamen hasta ve cerrahın birlikte karar vereceği bir konudur.

En çok kullanılan protez türü içi silikon jel dolu meme protezleridir, çünkü bu protezlerin sonuçları diğerlerine göre daha iyidir ve şekil olarak yuvarlak (round) veya anatomik (damla şekilli) olabilir. Meme protezlerinin (özellikle kas altına konulduğunda), süt verme işlevi ve hamilelik üzerine negatif etkileri söz konusu değildir. Meme büyütme (protez) ameliyatlarında genel olarak his duyusunun etkilenmesi beklenmez.

Meme büyütme işleminde kullanılan silikona bağlı meme kanseri geliştiğini gösteren herhangi bir kanıt bulunamadığı gibi son yapılan çalışmalarda meme protezi olan bayanlarda meme kanserinin, meme protezi olmayanlara kıyasla yaklaşık % 30 daha az görüldüğü ortaya konulmuştur.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy

Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, 1975 yılında Tanzanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitede yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye katılmış olup bir çok yayını bulunmaktadır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde hizmet vermektedir.

Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube