Meme küçültme operasyonu

Meme küçültme operasyonu

Meme Küçültme

Büyük memelerde küçük memeler kadar kişileri sıkıntıya sokabilir. Meme büyüklüğü estetik görünümün ötesinde fonksiyonel olarak da sıkıntı yaratabilmektedir. Aşırı büyük memeler omuz, sırt, bel ağrısı, meme altında pişiklere de sebep olabilmektedir. Hasta memnuniyetinin oldukça yüksek olduğu bu ameliyatta temel prensip memeyi mümkün olduğunca küçültmek, mümkün olduğunca en az iz bırakmak ve en iyi estetik ve fonksiyonel sonucu elde etmektir. Bu yönde yıllardır yapmış olduğum ameliyatlar ve tecrübeler doğrultusunda temel prensibim en az iz ile en fazla memnuniyeti verecek küçültmeyi aynı anda yapabilmektir.

Ameliyat Öncesi Yapılması Gerekenler

Meme küçültme ameliyatından önce 40 yaş altı hastalarım için ultrason, 40 yaşın üzerinde hastalarım için mamografi tetkiki isteyerek memelerde operasyon öncesi bir patoloji olup olmadığını anlamak istiyorum. Aynı tetkikleri ameliyattan bir sene sonra tekrar istiyorum. Bunu istememdeki amaç kadınların meme ile ilgili ileride bir çok hastalığa maruz kalmaları nedeniyle ameliyata bağlı değişikliklerin gösterilmesi amacıyladır. Dolayısı ile meme küçültme ameliyatı bazı dezavantajları içermesine rağmen ki bunlar süt verme kapasitesinin azalması, meme başında his kaybı ve iz bırakmasıdır, getirdiği avantajların çok fazla olması ile çok sık yapılan operasyonların başındadır. Hiç akla gelmeyen bir diğer avantajı da çıkan meme dokularını patolojik olarak incelenmesidir, inceleme sonrasında erken bir meme kanseri teşhis edilebilmektedir. Öte yandan meme küçültme ameliyatı meme kanser riskini azaltan bir ameliyattır çünkü çıkarttığımız meme dokusundan daha ileride gelişebilecek bir kanserinin meme küçültme esnasında uzaklaştırılması ile bu ihtimal ortadan kaldırılmış olur. Yine meme küçültme ameliyatı mens yani adet döneminde tarafımca yapılmamaktadır. Ameliyattan sonra bir gün hastanede kaldıktan sonra taburculuğunuz yapılır ve yaklaşık bir hafta on gün sonra sosyal hayatınız ve işinize dönebilirsiniz.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mithat Akan

Prof.Dr. Mithat AKAN, 1970 yılında Çankırı’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı olmuştur. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Kliniği'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında Doçent ünvanı, 2013 yılında ise Profesör ünvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010 yılına kadar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2010-2013 yılları arası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2013 yılında Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapmış olan Prof.Dr. Mithat AKAN,mesleki çalışmalarına 2016 yılından itibaren özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Prof.Dr. Mithat AKAN, 2004 yılında Türk Plastik, Rekonstr ...

Etiketler
Meme küçültme estetiği
Prof. Dr. Mithat Akan
Prof. Dr. Mithat Akan
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube