Meme (göğüs) estetiğinde belli noktalar

Meme (göğüs) estetiğinde belli noktalar

Meme küçültme ameliyatları sağlık için şart olabiliyor

Meme küçültme ameliyatı estetik bir ameliyat olmasının yanında büyük memenin neden olduğu sırt ve boyun ağrıları, meme altı pişikleri, kamburluk, kol ağrıları gibi şikayetlerinde ameliyat sonrasında tamamen geçmesi nedeniyle aynı zamanda sağlık amaçlı yapılması gereken bir ameliyattır. Memenin gelişimsel, gebelik veya aşırı kilo alımına bağlı büyümeleri sıkça karşılaşılan sorunlardandır.

Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatlarında iz aynı şekilde kalıyor 

Meme küçültme ameliyatı ailevi yada hormonal nedenlerle büyümüş olan memelerin küçültülme ve dikleştirilme işlemidir. Meme dikleştirme ise doku alınımı yapmadan fazla derinin çıkartılarak yapılan meme toparlama ameliyatlarıdır. Her iki ameliyatta da iz meme başı çevresindedir ve meme başından aşağı uzanır. Büyük memelerde ise meme altı olukta da kısa bir iz kalır. Bu izler çoğunlukla 1 yıl içinde belli belirsiz çizgi şeklinde bir hal almaktadır. Bu izler iç çamaşır veya bikini altında kalmakta ve görülememektedir.

 Meme büyütme ameliyatları bayanların en sık yaptırdığı estetik uygulamalardan biri
Protez ile meme büyütme ameliyatları şu anda Amerika'da ve ülkemizde de liposuction ile beraber en sık yapılan estetik cerrahi uygulamalarındandır. Yaklaşık 1 saat içinde bayanlar istedikleri veya kendi vücut ölçülerine uyan meme büyüklüğüne kavuşabilmektedirler. Bugün sıklıkla Amerika İlaç Dairesi (FDA) onaylı meme protezi markalarının kullanımı üzerinde durulması, ameliyatı yapacak ekibin tecrübesi kadar önem arz etmektedir. Tek başına meme büyütmede diğer meme estetiği cerrahi girişimlerine göre daha az iz kalmasıyla beraber meme dikleştirme ile de kombine edilebilmektedir.

Tüm meme estetiği uygulamalarında amaç memenin yeni duruşu ile kadınsı özgüvenin kazanımıdır

Meme estetiği uygulamalarında amaç bayanların kadınsı duygularında bir özgüven yaratmaktır. Bu cerrahi işlemler sonunda meme dokusu dik ve vücutla daha uyumlu bir hal almaktadır. Bu da kendisine daha önce elbise seçiminde zorlanan, toplum içine bile zaman zaman çıkmaktan çekinen bayanların hayat tarzlarını bile değiştirebilmektedir. 

Bu ameliyatlar yaz-kış her mevsim yapılabilir. Yaklaşık 4 gün sonra işinize geri dönebilirsiniz.

Meme estetiği cerrahisi için belli bir mevsim seçimi veya uyumu bulunmamaktadır. Kişinin ameliyata karar vermesi bu girişimlerin tecrübeli bir ekipçe icrası için yeterlidir.  Ek bir durum veya zorunluluk bulunmadıkça her türlü meme cerrahisi sonrası kişiler ortalama 4 gün sonra masa başı işlerine geri dönebilmektedirler.

Meme estetiği ile aynı zamanda meme asimetrisi de ortadan kalkmaktadır.

Meme estetiği cerrahisi sonrası tüm bayanlarda normal olarak var olan meme asimetrisi de ortadan kaldırılır. Tüm meme estetiği ameliyatları belli bir çizim eşliğinde, kişilerin vücutlarına uyacak planlamalar ile yapılır. Amaç simetrik ve kabul edilir görünümün sağlanmasıdır. Tamamen milimetrik eşitliğin sağlanması mümkün değildir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gökhan Özerdem

Etiketler
Meme estetiği
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Op. Dr. Gökhan Özerdem
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube