Liposuction (yağ alma ameliyatı)

Liposuction (yağ alma ameliyatı)

LİPOSUCTİON öncelikle bir zayıflama ameliyatı değildir, bölgesel olarak yağların alınarak  bedensel incelme sağlayan bir işlemdir. Kısacası kilo vermek için yapılmaz.

Liposuction (yağ alma ameliyatı);  hem kadınlar hem de erkekler için yapılan bir ameliyattır.

Liposuction özel kanüller yardımıyla vücudun belli bölgelerinden yağ alınması ve vücudun şekillendirilmesidir. Bu ameliyatta yağ hücreleri alındığı için o bölgedeki yağ hücreleri azalır ve  tekrar kilo alındığında  aynı  bölgede  eskisi gibi görüntü olmaz.
 Liposuction yapılacak bölgeler; 

-          Gıdık bölgesi

-          Kol

-          Sırt

-          Bel

-          Karın

-          Mide bölgesi

-          Basen

-          Uyluk içi

-          Erkeklerde meme büyümesi

-          Diz içi
    Ameliyat öncesi özel çizimler yapılır. İşlem lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Yağ alınacak bölgelere özel bir serum verilir. Bu tekniğe “tümescent tekniği”  denir ve dünyada en sık uygulanılan liposuction yöntemidir.

Ameliyat sonrasında 4 hafta korse kullanılması gerekmektedir.  Ve günde 2-3 litre su içilerek ödem atılır. Ameliyat sonrası şişlik ve morlukların kaybolması 1-2 hafta içinde gerçekleşir. Ve vücudun gerçek  şeklini alması 2 ayı bulacaktır.

Spora rağmen, diyete rağmen  bazı vücut  bölgelerinizdeki yağlar erimiyorsa  veya yağlarda  azalma olmuyorsa liposuction  için  uygun bir adaysınızdır.

Liposuction ameliyatı kurallara uygun yapılması gereken bir ameliyattır. Kişinin yüksek tansiyon, şeker, kalp hastalığı, kan hastalığı varsa veya aspirin kullanıyorsa liposuction riskli bir ameliyattır.

Liposuction  ameliyatında bir seansta en fazla 5-6 litre yağ alınmalıdır. Bunun üstünde alınan yağ miktarları sağlığı tehlikeye atar.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Liposuction (yağ alma ameliyatı) nedir
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube