Liposuction hangi hastalara, nasıl uygulanır?

Liposuction hangi hastalara, nasıl uygulanır?

Vücut kitle indexi 30’un altında olan, kilosunu 6 aydır sabit şekilde koruyan ve belli bölgelerde fazla yağlarından şikayetçi bireyler  liposuction işlemine uygun adayladır. Liposuction yapılan bölgede cilt elastikiyeti ne kadar iyi ise hasta o kadar fayda görür.

Liposuction nasıl yapılıyor?

Genel anestezi altında istenilen bölgeye özel bir serum enjekte edilir. Ardından 1cm’lik ince kesilerle cilt altından vaser veya lazer yardımı ile yağlar parçalanıp, travma oluşturmayan kanüller yardımı ile yağlar vakumlayarak çekilir. Cildin sıkılaştırma düzeyini artırmak amacıyla lazer ile bu defa da istenilen bölgeye enerji verilir.

Liposuction hangi bölgelere yapılır?

Gıdı,kol, meme, sırt, bel , karın , uyluk ve diz iç kısımlarına uygulanabilir. Ameliyat sonrası çoklu alana liposuction yapılmış ise 1 gece hastanede kalınması önerilir. Ameliyat sonrası işlem yapılan bölgeye özel korseler verilir ve genelde 3-4 hafta kullanılması istenir. Diyet ve spor ameliyatın etkinliğini artıracaktır. Sosyal hayata  1-2 haftada dönülebilir.

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Öcal

Op. Dr. Engin Öcal, 1980 yılında Mutki doğumlu olup, 1992-1998 yılları arasında Özel Sahakyan Nunyan Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 2006 yılında  3.63 / 4  yüksek ortalama ile bitirmiş ve  Tıp Doktoru unvanı almıştır. 2006-2013  yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamış  Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı unvanı almıştır. 2006 – 2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 2013-2015 yılları arasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı olarak  Devlet Yükümlülük Hizmetini gerçekleştirmiştir.  2014 yılında Helsinki/ Finlandiya'da  Avrupa P ...

Etiketler
Liposuction yaptırmak
Op. Dr. Engin Öcal
Op. Dr. Engin Öcal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube