Lazerle vajen daraltma

Lazerle vajen daraltma

Lazerle vajen daraltma çok kolay uygulanan ve oldukça etkin sonuçları olan bir yöntemdir.

Vajinal genişlemenin en sık rastlanınan sebepleri şunlardır:

Yaş

Hamilelik

Zor doğumlar

İri bebek doğum öyküsü

Normal doğum sonrasında dikişlerin iyileşme sürecinde yaşanan sıkıntılar

Menopoz dönemi

Aşırı kilo

Sigara

Hormonal bozukluklar

Bağ doku gevşekliği (kişisel yatkınlık) sayılabilir

 

Vajen kaslarında gevşekliğe bağlı olarak vajinal tonus yeterli olmaz. Bu da vajina kanalında genişleme ve şekil bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir. Özellikle cinsel birliktelik sırasında bu kasların gevşekliğine bağlı olarak her iki taraf da yeterli zevk alamama ortaya çıkar. Orgazm sorunları ve cinsel tatminsizlik devamında cinsel isteksizlik gelişir.

Cinsel ilişki sırasında duyulan haz büyük ölçüde erkek ve kadın cinsel organlarının anatomisine bağlıdır. Pek çok kadın vajinadaki elastikiyet kaybını vajinadan ilişki sırasında ses veya hava gelmesi olarak da yaşayabilmekte ve bu durumdan rahatsızlık duymaktadır. Zamanla bu durum kadında özgüven kaybına, yetersizlik duygusuna ve cinsel ilişkide sorunlara yol açabilmektedir.

Bütün dünyada başarı ile uygulanan lazerle vajen daraltma ve yenileme (intimaLase) sistemi sayesinde artık bu sorunlarınızdan ağrısız ve acı çekmeden ameliyat olmadan kurtulabileceksiniz. İntimaLase teknolojisi ile Er:YAG lazer uygulaması ile uygulanan dokularda foto termal etki ile kollajen üretimini tetikleyerek dokularda kollajen artışı sağlayarak vajinal kanalda daralma ve yenileme meydana gelmektedir. İşlem gün içinde 20-25 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabiliyor ve hasta hemen normal yaşantısına devam edebiliyor. Uygulama esnasında ya da sonrasında acı yaşanmıyor ve komplikasyon oluşma riski yoktur.

Özetle Er:YAG lazer uygulaması;

Yüksek başarı oranları ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözümdür.

Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir sistemdir.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mustafa Dinç

Op. Dr. Mustafa DİNÇ, 1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Antalya Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1997 - 2001 yılları arasında Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Bir çok devlet kurumunda görev almış olan Op. Dr. Mustafa DİNÇ, 2001 - 2008 yılları arasında Karamanoğlu Mehmet Bey Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Uzmanı Hekim, Başhekim Yardımcısı, Başhekim olarak, 2008 - 2013 yılları arasında Özel Larende Tıp Merkezi'nde Uzman hekim, Mesul Müdür, Kurucu Ortak olarak, 2013 - 2015 yılları arasında Karaman'da Serbest Hekim olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 2015 - 2017 yılları arasında Özel Karaman Tıp Merkezi'nde, görev alm ...

Etiketler
Vajen estetiği
Op. Dr. Mustafa Dinç
Op. Dr. Mustafa Dinç
Antalya - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube