Lazerle cilt yenileme/gençleştirme

Lazerle cilt yenileme/gençleştirme

Cilt yenileme için kullanılan lazer sistemleri cilt içinde ısı oluşturarak, kollogen demetlerini yenileyerek güçlendirerek , yeni kolloge n oluşumunu sağlayarak ciltte düzelme, parlaklık, pürüzsüzlük, kırışıklarda azalma sağlayarak daha genç bir cilde kavuşmayı sağlar.

Tek seansla alınan başarı genellikle yeterli olmayıp bazen birkaç seans gerekli olabilir. seanslar 4-8 hafta aralıklarla yapılabilir.

Seanslar acılı olmamakla birlikte seans sonrası ciltte yoğun kızarıklık, bazen şişlik(ödem), yanma hissi birkaç gün sürebilir. Yapılan işlemin derinliğine göre bu süre değişir. 

Lazerle ayapılan hemen her işlem sonrasında olduğu gibi güneşten korunma çok önemlidir. Leke oluşıumunu engellemek için 2-3 saatte bir güneşten koruyucu ürünler kullanılmalı kurumasının önlenmesi için de sık sık nemlendirilmelidir.

Lazerle cilt gençleştirme işlem yoğunluğuna bağlı olarak ciltte peeling etkisi yarattığından 1 hafta kadar soyulmalar görülebilir. Güneş korumasının etkin yapılamaması riskine karşı yaz mevsiminde yapılması önerilmez.

İşlem 30-40 dakika civarında sürer ancak sonraki bakım çok önemlidir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul Bahçelievler'de tamamlamasının ardından 1991 yılında Bahçelievler Lisesi'nden mezun olan Dr. Gültekin Çem, tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürdü ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İlk görev yeri olan Çorum Oğuzlar Merkez Sağlık Ocağı' nda 2.5 yıl hastalarına hizmet veren Dr. Gültekin Çem, sonrasında İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez Sağlık Ocağı'nda görev aldı. Dr. Gültekin Çem, TUS'na girerek 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde Dermatoloji ihtisasına başladı ve 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Uzman unvanını almasının ardından mecburi hizmetini Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiren Dr. Gültekin Çem, ardından Özel Bahat Halk Hastanesi ve Medipol Ün ...

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube