Lazerle cilt gençleştirme

Lazerle cilt gençleştirme

Günümüz tekniğindeki ilerlemelerin önemli bir yol kat etmesi, henüz cildin yaşlanmasını tam anlamıyla önleyebilecek bir buluşun ortaya çıkmasına imkân vermemektedir. Ancak şu ya da bu tarz teknikler vasıtasıyla cildin yaşlanmasını geciktirmek mümkün olmaktadır. Ciltteki kolajen üretimi arttırıldığı vakit aslında cildin bağ dokusunu da güçlendirmek anlamına gelmektedir. Bu yöntem ile cildin doğal onarım süreci dışarıdan tetiklenebilir ve bu sayede cildin yaşlanması belirli bir süre için engellenebilir. Lazer ile cilt gençleştirme tedavisi, aslına bakılırsa, lazer ışınlarının gençleştirilmek istenen bölgeye uygulanması sonucunda, verili bölgedeki kolajen üretiminin arttırılmasını amaçlamaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kolajen üretiminin artışı yeni bağ dokularının oluşmasına da vesile olmaktadır. Sonuçta, cildiniz çok daha gergin bir görünüm kazanacaktır.

Lazer tedavisinin sonrasında cildinizde ufak yaralar oluşacaktır ve bunlar hafif kızarıklıklar biçiminde kendilerini gösterecektir. Daha sonra bu yaralar kabuk bağlar ve kendiliğinden dökülür. 1 ya da 2 hafta sonra cildiniz normal haline dönecektir. Tedavinin ardından kolajen üretiminin artmasına bağlı olarak bağ dokularında yenilenme meydana gelecek ve bu sayede cildinizde gözle görülen belirgin bir iyileşme kendisini hissettirecektir. Bu işlemin etkisi 2 – 3 ay sonra başlar ve 12 – 18 ay arası bir zaman dilimi boyunca bu etkiyi göstermeye devam eder. Genel olarak, lazer ile yüz gençleştirme işlemlerinde tek bir seans ile istenilen sonuçların alınması mümkündür ancak arzu edilen sonuçlara ulaşmak için 6 seansa kadar çıkılabilir. Tek bir seans ortalama olarak 20 – 30 dakika arasında tamamlanabilmektedir. Seanslar arasında 2 – 4 hafta arası bir zaman dilimi bırakılmasını öneriyoruz.

Tedavi öncesinde yapmanız gereken şeylere değinmek istiyoruz. İlk olarak, güneş banyosundan ve solaryumdan uzak durunuz. Kanınızın pıhtılaşmasını engelleyen aspirin benzeri ilaçları kullanmaktan uzak durunuz. Daha önce uçuk tedavisi gördüyseniz, bu durumu uzman doktorunuz ile paylaşınız. Cilt soyma ve pelling gibi işlemlerden kaçınmalı ve eğer bunları yaptırdıysanız da uzman doktorunuza bilgi vermelisiniz. Tedaviden sonra da, dolaysız olarak güneş ışınlarına maruz kalmamalı ve solaryuma girmekten kaçınmalısınız. Bu hassasiyete mümkünse 6 aylık bir süreçte uymalısınız.

Elinizden geldiğince bu süreçte yüksek faktörlü olan güneş koruyucular kullanılması gerekmektedir. Yaz aylarında şapka ve gözlük gibi koruyucu nesneler kullanmak sizin faydanızadır. İşlemlerden sonraki ilk gün duş almamalısınız. 1 hafta boyunca da ılık duş almalısınız. Operasyondan sonraki ilk bir ay boyunca cilt soyma işlemlerinden kaçınmanız gerekmektedir. 1 hafta sonra makyaj yapabilirsiniz.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Lazerle cilt gençleştirme
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube