Lazer epilasyon nedir? lazer epilasyon nasıl uygulanmaktadır?

Lazer epilasyon nedir? lazer epilasyon nasıl uygulanmaktadır?

Hem kadınlar hem de erkekler, günümüz dünyasında, istenmeyen tüylerden ve kıllardan kurtulmak için lazer epilasyon tekniklerine yönelmektedir. Gerçekten de, istenmeyen tüylerden ve kıllardan en etkili biçimde kurtulmanın yolu lazer epilasyon işlemleridir. Lazer epilasyon, bir başka deyişle, vücutta oluşan istenmeyen kıllanma ve tüylenmenin giderilmesinde en etkili biçimde uygulanan medikal teknolojinin adıdır. İnsanlar, bu istenmeyen kıllardan ve tüylerden kurtulmak için eskiden beri çok farklı teknikler geliştirmişlerdir. Ancak bu yöntemlerin hepsinde ortak olan şey, kalıcı ya da uzun süreli epilasyon sağlamalarının mümkün olmamasıdır. Lazer epilasyonu etkili kılan en önemli şey, istenmeyen kıllardan ve tüylerden en etkili biçimde kurtulmanıza en etkili biçimde yardım etmesidir.

Peki, lazer epilasyon nasıl uygulanmaktadır? Lazer epilasyon işlemi için, ilk olarak, işlemin uygulanacağı bölgenin temizlenmesi gerekir. Temizlenmeden kastımız, bu bölgede bulunan uzun kılların ve tüylerin tıraşlanmasıdır. Bu işlem tamamlandıktan sonra bölge lazer epilasyon için uygun bir hale gelmiştir. Bölgenin lazer cihazı ile taranmasından önce belirli aşamaların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunlardan birincisi, epilasyon işleminin uygulanacağı bölgeye özel bir jelin sürülmesidir. Sonrasında ise, ten ve kıl renginiz dikkate alınarak, sizin için en uygun sonucu verecek olan lazer epilasyon cihazı seçilir ve işlem yapılacak olan bölgeniz bu lazer aygıtı ile özenli bir biçimde taranır. Bir lazer epilasyon seansı, işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte, 15 – 45 dakika arası bir süreçte hayata geçirilmektedir. Her bir seanstan sonra 4 – 8 hafta geçmesi gerekir ki yeni bir seans hayata geçirilebilsin. Tüm bölgenin istenmeyen kıllardan ve tüylerden temizlenmesi için 3 ila 6 seans arası bir sürecin geçmesi gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulamaları hem kısa bir sürede hayata geçirilir hem de kısa bir süre içerisinde istenilen sonuçlar alınır.

Peki, lazer işleminden önce dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır? İlk olarak, eğer lazer epilasyon işlemi yaptırmaya kesin olarak karar verdiyseniz, işleminizden önceki ilk bir hafta süresince herhangi bir kökten kıl alma işleminden uzak durmanız gerekmektedir. Eğer yapabilirseniz, çok uzamış olan kıllarınızı makas ya da jilet kullanarak kısaltarak işlemlere gelebilirsiniz. Ancak yine işlemlerden önce, tüylerin sarartılması ve boyanmasından uzak durulması gerekmektedir. İşlemlerinizden 15 gün öncesinde, cildinize herhangi bir peeling işlemi yapmamanız da elzemdir. Lazer epilasyon yapılacak olan alanın temiz olması gerekir yani bu bölgeye makyaj yapmayınız.

O halde, lazer epilasyon işlemlerinden sonra nelere dikkat etmeniz gerektiğini de belirtebiliriz. Lazer epilasyon işleminde taranmış bölgede bulunan kılların ve tüylerin kökleri 3 – 10 gün arası bir zaman diliminde uzayarak dökülmektedir. Kişilerin ciltlerinin nasıl bir hassasiyet gösterdiğine bağlı olarak, işlemden sonra bir saat ya da birkaç gün sürecek bir kızarıklığın meydana gelmesi normaldir. İşlemlerinizi tamamladıktan hemen sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Ancak ilk bir hafta boyunca, cildinizde tahrişe neden olacak keseleme ya da peeling benzeri uygulamalardan kaçınmanız gerekmektedir. Hormonal dengesizlikler yaşayan kişilerde lazer epilasyon seansları, normal kişilere göre artabilir ya da azalabilir. Her bir seanstan sonra uygulama yapılan bölgedeki kıl yoğunluğu ortalama olarak % 20 oranında azalma gösterecektir. Epilasyon işlemlerinden sonra 3 günlük süre boyunca yoğun güneş ışığından korunmanız gerekir. Eğer güneşe çıkmak zorunda iseniz, bu durumda, koruma faktörlü olan kremler kullanarak çıkabilirsiniz.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oğuz Kılıç

Op. Dr. Oğuz KILIÇ, 18 Ağustos 1978 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara'da bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında ise Dallas'ta Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center'da  Dr. Rohrich ile birlikte araştırma ve klinik çalışmalarında bulunmuştur. 2011 yılında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından verilen mikrocerrahi sertifikasını almıştır. 2012 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevinden istifa ederek kurucusu da olduğu Ever-est Estetik Cerrahi Kliniğinde çalışmalarına başlamış olan Op. Dr. Oğuz KILIÇ, uzmanlık eğitim ...

Etiketler
Lazer epilasyon varise zararlımı
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Op. Dr. Oğuz Kılıç
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube