Kişiye özel meme protez uygulamaları

Kişiye özel meme protez uygulamaları

    Kadının kendini rahat ve özgür hissetmesinde önemli silahlarından biri olan protez uygulamaları her zaman ki popülaritesini korumaktadır. Bu ameliyatlarda ki en önemli avantajımız sürekli olarak gelişmekte olan teknolojidir. Bu teknolojileri yakından takip etmekte biz plastik cerrahların görevidir. Hastalarımızın isteklerine artık geniş ölçüde cevap verebilen protez çeşitliliğine sahibiz. Hasta istekleri her zaman önemlidir ancak onları yönlendirmek daha önemlidir. Bur da protezin konulacağı yer ve insizyon (kesi) yerinin  belirlenmesi başta olmak üzere protezin şeklide önemlidir.
      Protezi kas altına, kas üstüne, dual (ikisinin karışımı) plan olarak konulmaktadır. Kas altına artık çok gerekli olmadıkça koymaktan kaçınmaktayım. Kestiğimiz pektoral (gögüs altındaki kas) kas iyileşirken skar dokusu ile iyileşmekte ve ileri yıllarda kas atrofiye gidebilmektedir. Bunu en güzel kas altına protez uygulamaları yapılan hastalarımızın yüzerken zorlanmalarından anlayabilmekteyiz. Artık kas altına çok gerekli olmadıkça kullanmamaktayım. Estetik bir ameliyat yaparken sağlıklı bir kası iptal etmek gereklimidir sorgulamak lazım. Son yıllar da moda olan hastalarımızın dilinde kas zarı altı uygulamak yani fasia altı uygulamaları daha sıklıkla yapmaktayım. Meme dokusu yeterli ise meme dokusu altınada uygulama alanımdır. Dual plan yine son yıllarda daha çok duymaya alıştığımız ve kullandığımız tekniktir. Birçok avantajı bulunmaktadır.
       Bir başka konuda protezi uygulamak için seçtiğimiz insizyonun (kesimizin)  yeridir. Koltuk altından, göğüs altından, meme başından ve göbek deliğinden olmak üzere yapılabilmektedir. Göbek deliğinden  su bazlı protez kullanmadığımızdan uygulamamaktayız. Koltuk altı insizyon  izsiz teknik olarak popüler oldu ancak insiz hiç bir şey olmaz çok azda olsa iz kalacaktır. En önemli dezavantajı olarak protez dış kısma kayabilmektedir. Meme başı insizyon yine iz bırakmaz diye tekrar popüler oldu ancak dediğimiz gibi izsiz bir şey olması imkansızdır. En önemli dezavantajı da meme başı hissi kaybı azımsanmayacak oranda olabilmektedir. Bu iki teknikte iz bırakmayacak diye bu bölgeleri kullanmayı gerekli görmemekteyim. En sağlıklı ve güvenilir olan her dönemde de plastik cerrahların en çok tercih ettiği bölge olan meme altı küçük bir insizyon dur.
      Burada ele alacağımız bir diğer konuda meme protez seçimidir. Damla ve yuvarlak olmak üzere iki ana bölüme ayrılmaktadır. Üzeri pürtüklü olması istenilen bir özelliktir. Damla protez kullanımına çok dikkat etmek gerekmektedir. Gereklilik var mı bakmak lazımdır. Çünkü göğüs üst kısmında boşluk varsa kullanmak gereksiz olacaktır. Her göğüste kullanışlı değildir. Bazı protez markalarında özel olarak sarkık memeleri toplamak için üst kısmında protezden daha sert bölümü bulunmaktadır. Bunun avantajı hafif sarkması bulunan hastalarda ek eksizyon (kesi) yapmadan toplamaya izin vermesidir. Özellikli olarak hastanın isteği nedir ve ne yapabiliriz buna göre seçim yapmaktayız.
       En son olarak bu ameliyatlar hastane de kalış süresi istemeyen ağrısız ve hızlı bir şekilde iş ve özel hayata dönüşe olanak veren ameliyatlar kategorisinde saysak yanlış yapmış olmayız.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz

Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Haziran 1977'de Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini (ilk, orta ve lise) Antalya'da tamamlamıştır. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve burada tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisas eğitimini ise Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Üniversite ve ihtisas eğitimlerinin ardından mecburi hizmetini ve yurt dışı eğitimlerini tamamlayarak İstanbul'da ve Antalya'da birçok özel kurumda mesleki çalışmalarını yapmıştır.

Birçok mesleki kurum ve kuruluşa da üye olan Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Antalya - Muratpaşa'da bulunan kendi özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Meme büyütme ameliyat
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube