Kepçe kulak estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Kepçe kulak estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Kepçe kulak doğuştan olan yani genetik bir durumdur. Sonradan edinilen bir rahatsızlık ya da bozukluk değildir. Kepçe kulak dediğimiz kulak deformesi kulakların, baş ile orantısız şekilde ve açık olmasıdır. Bu durum doğuştan olduğu için erken dönemlerde düzeltilmesi gerekmektedir. Çocuklarda en fazla 6 yaşına kadar düzeltilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Kepçe kulak tedavisinin en önemli sebebi çocukların ileri yaş dönemlerinde psikolojik olarak güçlü olmalarını sağlayabilmektedir.

Kepçe kulak operasyonu yani otoplasti dediğimiz uygulama günümüz teknolojisi sayesinde acısız ve hızlı şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Hastanın küçük yaşta olması da iyileşme sürecinin hızlı olmasını sağlar. Çeşitli sebeplerden dolayı yetişkin döneme kalan operasyonlarda da herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Uzman doktorun görüş ve önerileri dikkate alındığı sürece başarılı ve memnuiyetle sonuçlanan operasyonlar gerçekleşir.

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi kepçe kulak estetiğinde de ameliyat öncesi muayene ve doktorla görüşme gereklidir. Doktorun operasyon öncesi ve sonrasını detaylı şekilde anlatması ve beklentilerinizi nasıl şekillendirmeniz gerektiğini söylemesi gerçekleşecek operasyonun daha istenilen şekilde olmasını sağlar.

Kepçe Kulak Estetik Operasyonu :

Kepçe kulak estetiği 6 yaşa kadar olan çocuklarda genel anestezi ile, yetişkinlerde ise lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Ameliyat kulak arkasında açılan bir kesi ile başlar. Kulak arkasında bulunan kıkırdak açılır ve kulak kepçesinin uygun bir oranla arkaya doğru kıvrımı sağlanabilmesi için kıkırdak törpüsü kullanılır. Kıkırdak törpüsü ile kıkırdak belli oranda inceltilir. Kulak kıvrımının kalıcı olabilmesi için özel dikişler yardımı ile bölge dikilir. Kulakların baş ile doğal açısı 35 derece civarındadır. Doğal görünümü kazanabilmesi için bu açı verilerek her iki kulakta sargıya alınır. Kepçe kulak estetiği kulak arkasında açılan keşiden yapıldığı için dışarıdan herhangi bir ameliyat izi görünmez. Ameliyat sonrasında baskı şeklinde sargı uygulanır.

İple Kepçe Kulak Estetiği :

Son yıllarda kepçe kulak estetiğinde farklı bir yöntem daha kullanılmaya başlanmıştır. Bu da iple kepçe kulak estetiğidir. 15 dakikalık bir operasyonla kepçe kulak tedavisi gerçekleştirilir. Çok yaygın bir uygulama olmayıp sadece ameliyat ve anestezi hassasiyeti olan kişilerde kullanıma uygun bir yöntemdir. Klasik kepçe kulak estetiğinden tek farkı kesiler yerine şeffaf iplerle kıkırdağın şekillendirilmesidir. Uzman tarafından titizlikle gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bu işlem doktorun uygun gördüğü kişilerde uygulanabilir. Kulak yapısı ve eğimi bu işleme uygunluk için önemli etkenlerdir. Kulaklardaki deformasyonun büyüklüğü bu işlemlerden hangisinin geçerli olabileceği yönünde etkilidir.

İple kepçe kulak estetiğinde kullanılan estetik ipler kalıcı özelliktedir. Hastaya lokal anestezi uygulanarak işlem gerçekleştirilir. Bu operasyonun en büyük avantajlarından biri de hastanın işlemden bir gün sonra rutin hayatına dönebilmesidir. Bakımı ve iyileşme süresi daha hızlı ve pratiktir.

Başarı oranı yüksek bir işlem olup doktor tanısı koyulduktan sonra yine uzman doktor tarafından gerçekleştirilebilecek bir uygulamadır.

Operasyon Sonrası :

Operasyon sonrasında hasta aynı gün taburcu edilir. Ameliyatın ertesi günü pansuman için tekrar muayenehaneye gidilmesi gerekmektedir. Kulaktaki sargılar çıkarıldıktan sonra hastaya 1 hafta boyunca saç bandı takması tavsiye edilir. Takılacak bandın ne çok sıkı ne de çok gevşek olmaması gerekmektedir. Ameliyat sonrasında hastada ilk gün ağrı ve sızlama olması doğaldır. Bunun için yine doktorun yazacağı ağrı kesiciler kullanılır.

İyileşme Süreci :

Kepçe kulak estetiğinden sonra ortalama 5 gün kulaklarda şişkinlik ve ağrı olması muhtemeldir. Bu durum kalıcı değildir. Ve yine aynı süre sonunda şişlikler azalmaya başlar. Ameliyat sonrası kullanılan eriyen dikişler sayesinde dikiş aldırma problemi bulunmaz. Kulaklar zamanla doğal bir görünüm alarak iyileşir.

Kepçe kulak estetiği çok kısa süreli bir operasyondur. Ve hastaların memnuniyetiyle sonuçlanır. Yapılan işlem kalıcıdır ve kulak verilen şekilde kalır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Fatih Öktem

Op.Dr. Fatih Öktem 1974 yılında Ankara'da doğmuştur. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2006 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan mezun olarak uzmanlığını kazanmıştır. Op.Dr. Fatih Öktem Çankaya'da yer alan muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Kepçe kulak ameliyatları
Op. Dr. Fatih Öktem
Op. Dr. Fatih Öktem
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube