Kanal tedavisi kaç seansta tamamlanır

Kanal tedavisi kaç seansta tamamlanır

Bir dişin kanal sistemi, dişin, canlılığının devamını sağlayan, beslenme ve soğuk-sıcak, basınç vb. değişimleri hissetmeyi sağlayan damar ve sinirler bütünüdür. Bir dişte çürük nedeniyle, dişeti iltihabının derin dokulara sıçraması nedeniyle, ya da dişin dayanabileceğinden fazla ani ısı değişimi, ani aşrı kuvvete maruz kalma nedeniyle kanal sisteminin bütünlüğü zarar görebilir, iltihaplanabilir. Kanal tedavisi, enfekte olmuş damar –sinir paketinin, dişin içinden tamamen temizlenmek suretiyle çıkarılması olarak açıklanabilir. Kanal tedavisinin kaç seans olacağı, bir çok etmene bağlıdır. Bunlardan bir tanesi, kanal sisteminin dış ortama açılmasına neden olan etmendir.

Yani;

-Çürük kaynaklı enfekte bir kanal görüyorsak ,enfeksiyonun büyüklüğü, kapsadığı dokular göz önünde bulundurularak, ENFEKTE KANAL TEDAVİSİNİN EN AZ İKİ SEANSTA TAMAMLANMASI planlanabilir.

-Ani bir travma nedeniyle geri dönüşümsüz zarar görmüş olan kanalın tedavisi için,

-Estetik ve protez yapım hazırlıklarında sağlıklı diş küçültmelerinde kanal tedavisi gerekiyorsa, Yani, diş’in tüm dokuları tedavi esnasında enfekte alınmamışsa; Kanal tedavisi tek seansta tamamlanabilir.

– Genetik faktörlere bağlı olarak kök kanallarının temizlenmesini engelleyen; kalsifiye kanallar, pulpa incisi, ya da aşırı eğimli bükümlü kanal şekilleri varsa; Kanal tedavisi birkaç seans sürebilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Harun Bağcı

Dt. Harun BAĞCI, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Harun BAĞCI, mesleki çalışmalarına Medicalpark Gebze Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Kanal tedavisi hakkında
Dt. Harun Bağcı
Dt. Harun Bağcı
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube