Kalp nakli bekleyen hastalar ritmik masaj ile yeniden hayata dönüyor

Kalp nakli bekleyen hastalar  ritmik masaj ile yeniden hayata dönüyor

İleri derecede kalp yetersizliği olan, odadan odaya gidecek gücü kalmayan, aylardır uyuyamayan, ayda bir-iki kez acilen yoğun bakım ünitelerine kaldırılan, bir türlü evine taburcu edilemeyen, kalp nakli listesinde sıra bekleyen hastaların%90’ında, EECP Ritmik Masaj tedavisiyle, ev içi eforlarını rahatça yapabilecek, masa başı görevlerine dönebilecek iyileşmeler görülebiliyor. 

Kalp hastalığının ilerlemiş döneminde kalbin kan pompalama gücünün ileri derecede azalması sonucu kalp yetersizliği ortaya çıkar. Kalp yetersizliği, aşırı halsizlik, nefes darlığı, vücutta su toplanması gibi yakınma ve bulgularla sık hastane yatışlarına ve yoğun bakım tedavilerine gereksinim gösteren, yaşam kalitesini belirgin derecede bozan ve ölüm riski yüksek olan bir durumdur.

İlaç tedavileriyle rahatlatılamayan bu hastalar, günümüzde sıklıkla, kalp pili ya da yapay kalp aygıtı takılması veya kalp nakli gibi, ileri teknoloji ürünü olan yöntemlerle tedavi ediliyor. Bu yöntemler,  uygulama sırasında olduğu kadar, hastanın sonraki yaşamında da ciddi komplikasyonlara yol açabilen, hastayı sürekli aygıtlara ve/veya ciddi ilaçlara bağımlı yaşamak zorunda bırakabilen, sık hastane kontrolleri gerektiren ve dolayısıyla hastanın yaşam kalitesini yükseltmeyen yöntemlerdir. Devletin sağlık harcamalarını da büyük ölçüde arttırdığı ve bu tedavilerin kalp yetersizliği olan her hastaya uygulanabilme olanağının da olmadığı ayrı bir gerçektir.

EECP Ritmik Masaj Tedavisiyle Yeniden Hayata Dönülüyor

“Kalpte damar ağını zenginleştirerek “ Doğal Bypasslar” oluşturan  EECP “Ritmik Masaj Tedavisi” ile  ileri derecede kalp yetersizliği olan, odadan odaya gidecek gücü kalmayan, aylardır uyuyamayan, ayda bir-iki kez acilen yoğun bakım ünitelerine kaldırılan, bazıları bir türlü evine taburcu edilemeyen, kalp nakli listesinde sıra bekleyen hastalarımızın %90 ında oldukça yüz güldürücü sonuçlara tanık oluyoruz.  Bu hastaların 35-50 saatlik EECP tedavi küründen sonra, ev içi eforları rahatça yapabilmekte, masa başı görevlerine dönebilecek iyileşmelere tanık olmaktayız.

Güvenli ve Etkili Tedavi Seçeneği EECP – Ritmik Masaj Tedavisi

Bu derecede ağır kalp hastaları için, kansız, ameliyatsız, güvenli, etkili bir başka tedavi seçeneği daha bulunmamaktadır. Tıp dilinde EnhancedExternal Counter Pulsation sözcüklerinin baş harfleri ile kısaca EECP Tedavisi diye tanımlanan bu tedavi, vücudun belden aşağısına kalp ritmi ile uyumlu bir masaj şeklinde uygulanıyor. Amerika’da FDA onayı almış EECP tedavisiyle 12 yılı aşkın uygulamalarımızda ciddi iyileşmeler elde etmekteyiz. 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Günsel Avcı

Etiketler
Eecp ritmik masaj tedavisi
Prof. Dr. Günsel Avcı
Prof. Dr. Günsel Avcı
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube