Kadınlarda ve erkeklerde burun estetiği

Kadınlarda ve erkeklerde burun estetiği

Son yıllarda yaygın görülen estetik operasyonlardan biri “Rinoplasti” yani Burun Estetiğidir. İnsanlar birçok farklı sebepten dolayı burun estetiğine başvurabiliyorlar. Burun şeklinin herhangi bir kaza sonucu bozulması, burun içi kemikte büyüme, burun işlevlerinde problem oluşması ve en sık görülen sebep burun şeklini değiştirme isteği gibi sebepler burun ameliyatlarının yaptırılmasında etkilidir.

Burun estetik ameliyatlarında kadın ve erkeklere yapılan işlemler farklılık gösterebilmektedir. Operasyonda kadınların erkeksi bir ifade, erkeklerin de feminen bir ifadeye sahip olmamaları dikkate alınmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde yüz simetrisinin farklı olması sebebi ile yapılan operasyonlarda farklılık göstermektedir.

Erkeklerde uygulanan burun estetiği operasyonunda, burun ucunun üst dudak ile arasındaki açı mümkün olduğunca düşük tutulur. Bu operasyon erkeğin yüz hatlarını daha fazla ortaya çıkararak sert görünmesini sağlar. Kadınlar da ise genellikle burun ucu dik tutulmaya çalışılır. 90 – 100 derece bir açı ile burun şekillendirilir.

Burun estetiği yapılırken sadece burun üzerinde işlem yapılmaz. Yüzü bir bütün olarak gören estetik cerrah, alın, yanaklar ve dudak üstünü de yapılan işleme uygun hale getirmeye çalışır. Erkeklerde bu işlem yapılırken çene ve alın daha az ortaya çıkarılırken, kadınlarda daha belirgin olması sağlanır. Genellikle kemerli burunlarda uygulanan estetik operasyon, erkeklerde keskin hatların ortaya çıkarılması şeklinde gerçekleştirilirken, kadınlarda daha yumuşak hatların oluşması sağlanır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Fatih Öktem

Op.Dr. Fatih Öktem 1974 yılında Ankara'da doğmuştur. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2006 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan mezun olarak uzmanlığını kazanmıştır. Op.Dr. Fatih Öktem Çankaya'da yer alan muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Fatih Öktem
Op. Dr. Fatih Öktem
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube