Jinekomasty (erkeklerde meme büyümesi)

Jinekomasty (erkeklerde meme büyümesi)

Jinekomasty genellikle puberte yaşından sonra ortaya çıkar. Bir kısmı hormonal yetmezlik nedeniyle olabilir. Fakat hastaların büyük bir kısmında da hiç hormonal bozukluk olmadan da görülebilir. Özellikle genç erkek hastalar için çok can sıkıcı bir durumdur. Bu kişiler denize giremez, hatta spor yapmaktan çekinir, geniş kıyafetler giyer. Jinekomasty bazen orta yaşın üzerinde, şişmanlayan erkeklerde ve karaciğer rahatsızlıklarında görülür. Bu hastalıkta meme başı altında sert bir fibröz kısım oluşur ve etrafında yağ dokusu vardır. Tedavisi hasta yönünden çok kolaydır. Birikmiş yağlar liposuction tekniği ile çekilir. Meme başı altında kalan sert fibröz dokusu ise meme başı yanından yapılan bir insizyon ile çıkartılır ve estetik dikiş ile kapatılır. Böylece hiçbir iz kalmaz.

Büyük sıkıntı yaratan bu jinekomasty hastalarının muhakkak ameliyat olmaları tavsiye edilir. Ayaktan günübirlik yapılan müdahaleden sonra hastalar yürüyerek evlerine dönebilirler.

Müdahaleden sonra jinekomasty bir daha tekrarlamaz.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Arman Çağdaş

Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Genel Cerrahi ihtisasını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıktan sonra, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlığı ise İngiltere'de almıştır. Yurtdışında sayısız çalışma yapmış olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, toplamda 4.5 yıldan fazla; Pinderfields General Hospital, Leeds'de St. James University Hospital, Leicester General Hospital Ve Royal Infarmary ve A.B.D Boston Maussachusset Hastanesi'nde görev almıştır. Yurda döndükten sonra Ege Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurmuş ve pek çok plastik cerrahi uzmanını yetiştirmiş olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Plastik ve Estetik Cerrahi ile ilgili bilimsel birçok çalışma yapmıştır. Suction Lipectomiyi Türkiye’de ilk kez uygulayanların arası ...

Etiketler
Erkeklerde meme büyüklüğü
Prof. Dr. Arman Çağdaş
Prof. Dr. Arman Çağdaş
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube