İşiniz dişinize dokunuyor olabilir...

İşiniz dişinize dokunuyor olabilir...

Bazı meslekler periodontal hastalıklara (dişeti hastalıklarına) yol açabiliyor, kişilerin icra ettikleri işlerin şekli ve içeriği dişlerine olumsuz etki edebiliyor.    

Dişeti hastalıklarının oluşmasında en önemli etkenlerden birisi ağız kuruluğu olup, bu durum bazı meslek sahiplerinde daha fazla görülebilmektedir.  

"Nefesli müzik aleti çalan müzisyenlerin dişlerinin ve dudaklarının sürekli aralık olması; marangoz ve kunduracıların dişlerinin arasında çivi gibi malzemeler bulundurması; fırın ve ateşli ocak karşısında çalışan kişilerin sıcak karşısında ağızlarının kuruması dişetlerini olumsuz etkilemekte, işin stres ve yoğunluk seviyesi de ağız sağlığına etki edebilmektedir.

Stresli İşler, Sağlıksız Dişler Yaratıyor…

Özellikle son yıllarda birçok hastalık stres nedeni ile ortaya çıkıyor, psikosomatik durumlar oluştuğunda, kişiler heyecanlandığında veya sinirlendiğinde farkında olmadan dişlerini sıkıyor. Bu durum da okluzal baskılar nedeniyle periodontal dokularda (dişetlerinde) zarara yol açıyor.

Yoğun Çalışmak Yemeği Unutturuyorsa, Dişi de Kaybettirebilir…

Yoğun çalışma ortamlarında geçiştirilen öğünler de diş ve dişetlerinde sorunlara yol açabiliyor, bu nedenle "çalışmam gerekiyor” diyerek beslenmenizi geciktirmeyin.

Beslenmeyi aksatan ya da iyi düzenlenmemiş bir diyetle beslenen kişilerde periodonsiyum yapı bakımından zayıflar, dişetleri de bu durumlarda yıpranmaya, harap olmaya başlar. 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Göknur Gözen

Etiketler
Dişeti hastalıkları neden olur
Dt. Göknur Gözen
Dt. Göknur Gözen
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube