İple yüz germe(örümcek ağı estetiği)

İple yüz germe(örümcek ağı estetiği)

Örümcek ağı estetiği ameliyatsız yüz germe işlemidir. İlerleyen yaş ve yer çekimi etkisiyle yanaklar ve gıdı bölgesinde sarkmalar olur ve yüz ovalleşir. İşte bu noktada cildin eski formuna kavuşmasında estetik cerrahiye alternatif olarak ameliyatsız iplerle yüz germe işlemi fayda sağlar.

Örümcek ağı estetiği uygulamasında cilt temizlenip lokal anestezik kremler uygulandıktan sonra  polidiaksanon ipler ince uçlu iğnelerle cilt altına yerleştirilir, bu sayede cildin fibroblastlar yardımıyla  kollajen, eslatik lifler üretmesini teşvik eder.

İşlem yaklaşık 30-40 dakika sürer. 

Kısa sürede uygulanıyor olması, şişlik, morluk yapmaması, iz bırakmaması, basit bir işlem olması, ağrısız olması,  ciltte bir kesi olmaması ve sosyal hayattan kopma yaratmaması  tercih edilen bir uygulama olmasını sağlamıştır.

Örümcek ağı estetiği uygulanmasından sonra 6 ayda ipler cilt içinde kendiliğinden erir, asıl beklenen etki 3. ayda başlar, 6. ayda maksimum seviyeye ulaşır ve yaklaşık 3 yıl kadar etkisi sürer. 

Bir uygulamada ortalama 100 adet ip kullanılır. Tekrarlanabilir bir uygulamadır. 

Yüzünde kırışıklıklar ve sarkmaları olan, çene altı ve gıdı bölgesinde belirginleşme veya sarkma olan, cildinde form kaybı olan kadın ve erkeklere uygulanabilir bir yöntemdir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul Bahçelievler'de tamamlamasının ardından 1991 yılında Bahçelievler Lisesi'nden mezun olan Dr. Gültekin Çem, tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürdü ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İlk görev yeri olan Çorum Oğuzlar Merkez Sağlık Ocağı' nda 2.5 yıl hastalarına hizmet veren Dr. Gültekin Çem, sonrasında İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez Sağlık Ocağı'nda görev aldı. Dr. Gültekin Çem, TUS'na girerek 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde Dermatoloji ihtisasına başladı ve 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Uzman unvanını almasının ardından mecburi hizmetini Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiren Dr. Gültekin Çem, ardından Özel Bahat Halk Hastanesi ve Medipol Ün ...

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube