Intracel uygulamaları

Intracel uygulamaları

7 Soruda Intracel 

Çok yönlü bir uygulama olan İntracel, kırışıklık, gevşeme, sarkma gibi problemlerin yanında, cilt lekeleri, yüzeysel kılcal damarlar, sivilce ve sivilce izleri gibi problemlerde de başarılı sonuçlar vermesi nedeniyle, daha fazla rağbet görmekte.

Ameliyatsız yüz asma konusunda Amerika ve Avrupada son zamanlarda büyük ilgi uyandıran İntracel, özellikle boyun ve ağız çevresi kırışıklıkları gibi cerrahi olarak tedavisi zor olan bölgelerde de başarılı sonuçlar vermektedir.

İntracel ayrıca etkili sonuçlarıyla, bölgesel aşırı terleme ve saç gelişimi konularında da tercih edilen bir yöntemdir.

Intracel tedavi yöntemi Fraksiyonel RF tenolojisinden oluşur.  Patentli FRM(Fractional RF Microneedling) teknolojisi fraksiyonel lazer , mezoterapi , radyofrekans teknolojilerini bir araya getiren bir tedavi biçimidir, diğer lazerlerin aksine  epidermise hasar vermeden, izole ve altın kaplamalı mikro-iğnelerle hedef bölgeye hızlı bir penetrasyon  yapararak etkisini gösterir.  

Selektif koagülasyon özelliği cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için çok önemlidir.  Mikro iğneler ile Radyo frekas dalgalarını Cilt içine penetre ederek  , iyileşme için sütunlar oluşturur ve yüksek RF gücü  ile termal hasar oluşturur.  İkincil bir etken ise tüm tedavi bölgesinde %10 ~ %20  oranında cilt tabakası enerji olmaksızın sırf fraksiyonel mikro-iğneler tarafından hasara uğratılır.  Doğal bir yara iyileşme süreci başlar ve hücrelerin gelişim faktörlerini indükler.  Araştırmalar ve klinik çalışmalar Intracel’in etkinliğini ve yan etkiler açısından son derece güvenli olduğunu kanıtlamaktadır.

Uygulama alanındaki cilt kalınlığı, problemin türü, cilt gevşemesinin seviyesi gibi özelliklere göre, uygulamayı yapacak plastik cerrah  tarafından sistem ayarları yapılır. İntracel uygulama başlığı cilde değdirilerek işlem başlatılır. Uygulama esnasında, cildin en dış katmanında herhangi bir termal hasar oluşturulmadan, cilt altında hedeflenen derinlikte yüksek RF emisyonu sağlanır.

Uyarılması gereken derinlik dışında herhangi bir doku ya da hücre, İntracel uygulamasından etkilenmediği için, tamemen doğal bir yenilenme, sıkılaşma ve yüz germe etkisi hızla görünür hale gelir.

 İntracel uygulamasının diğer ameliyatsız yüz germe işlemlerinden farkı nedir ?

İntracel Fraksiyonel RF ve Microneedle sistemlerini mükemmel şekilde bir araya getirerek, diğer uygulamaların, sınırlı etkiler, fazla seans sayıları ve sonuçların önceden tahmin edilememesi gibi dezavantajlarını ortadan kaldırmaktadır. Güvenilir teknolojisi sayesinde, bir çok kişide tek bir uygulama sonrası hızlı ve etkili bir yüz germe etkisine ulaşılması memnuniyet vericidir. 

Kaç seans uygulama gerekir ve seans süreleri nedir ?

İntracel, yaş ve problemin türüne göre değişmekle birlikte, genellikle 1 ile 3 seans arasında uygulanmaktadır. Uygulama ortalama olarak 25-35 dk arasında sürer.

Uygulama esnasında ne hissedilir ?

İntracel uygulamalarında ağrı hissi minimum olup, bir anlık iğne batması olarak tanımlanır. Seans süresince konforu arttırmak için, uygulama öncesi anestezik bir krem sürülmesi tavsiye edilir.  Uygulama sonrası herhangi bir ağrı söz konusu değildir.

İntracel seansı sonrası neler beklemeliyim ve yan etkileri nelerdir ?

Uygulama sonrası ilk  2-3 saatte yoğun kızarıklık , 24 – 72 saatte kaybolan hafif bir pembelik oluşur. Kabuklanma söz konusu değildir. Nemlendirici kullanılması dışında özel bir bakım önerilmez.

İntracel uygulamasının bilinen önemli yan etkisi yoktur. Tüm uygulamalarda olduğu gibi, önemli bir rahatsızlığınız varsa bunu seans öncesi plastik cerrahi doktorunuzla paylaşmanız tavsiye edilir. Hamilelerde ve pacemaker hastalarında uygulama özel dikkat gerektirir.

Sonuçları ne zaman görürüm ? Kalıcılığı ne kadardır ?

İntracel uygulamalarından sonra cildinizde oluşacak doğal gerilme ve lifting etkisinin 1 hafta içinde belirgin hale geldiğini farkedersiniz. Cildimizdeki total yenilenme ve kalıcı sonuçlar, ortalama 4-5 haftalık bir sürede tamamlanmaktadır.

Sonuçlar geçici değildir. İntracel uygulaması uzun süreli sonuçlar verir. Cildiniz, doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak yaşlanacaktır. Yani cerrahi uygulamaları gibi sonuçlar uzun süre kalıcıdır.

Güneşli mevsimlerde yaptırabilir miyim ?

İntracel, epidermis yani cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığından, yaz mevsimi dahil yılın tamamında uygulanabilir. Her cilt tipinde güvenli olan İntracel uygulamaları sonrası, sadece 3-4 saat boyunca güneşe çıkılmamasını tavsiye ediyoruz. Sonrasında +35 koruma faktörlü kremlerle günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

İntracel diğer uygulamalarla bir arada yaptırılabilir mi ?

İntracel uygulamalarını, diğer estetik ve kozmetik uygulamalarla bir arada yaptırmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Kliniğimizce  Fraksiyonel Lazer ve kimyasal peeling işlemleri ile kombine kullanımları önerilmektedir. Uygulama yaptıran kişinin isteği ve Plastik Cerrahi uzmanının uygun görmesi durumunda PRP, botoks, dolgu vb. diğer uygulamalarla kombine olarak uygulanabilir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran

Etiketler
Sivilce izleri
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran
Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube