İlk gece ve yanlış bilinenler!

İlk gece ve yanlış bilinenler!

Arkadaşlardan veya aileden öğrenilen, kızlık zarının yırtılmasının bazen çok güç olduğu, hatta bazen yırtılma sırasında şiddetli kanamaların olabileceği gibi yanlış bilgiler halk arasında yaygındır. Doğru olan ise korkulmaması gerektiğidir. Kızlık zarı herhangi bir anatomik bozukluk olmadığı sürece az bir ağrı hissetmeyle kolayca yırtılır. Zaten çok zorlama ve ağrı olduğu takdirde daha fazla zorlamadan ertesi gün bir doktora gidilmesi gerekir. 

Bazen aşırı korku ve panik, vaginismus denen kasılma hastalığına sebep olabilir. Vaginismus ise tedavisi oldukça zor bir durumdur. İlk gece olan, kadınlardaki korku ve paniğin bir benzerini de erkekler 'erken boşalma' olarak yaşayabilirler. Aslında doğru olan evlilik adayı çiftlerin birlikte bir jinekoloğa gidip danışmaları ve sorularına doğru kaynaktan cevap almalarıdır.

Çünkü eş, dost, akraba ve arkadaşlardan edinilen bilgilerin bir kısmı yanlış deneyimlerin sonucu olabilir ve yanlış yorumlamayla aktarılabilmektedir. Hatta bazı kitap, dergi ve yayın organlarından elde edilen bilgilerin yine de bir uzmana danışılarak özümlenmesi gerekir. 

Evlilik öncesi genç kızların mutlaka tam bir sorgulamadan sonra dikkatli bir şekilde muayene edilmesi ve varsa bir anatomik bozukluk veya psikolojik korku, panik halinin ortaya çıkarılması gerekir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Haldun Canova

Op. Dr. Haldun CANOVA, 1974 yılında Kıbrıs'ta doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kıbrıs Türk Maarif Koleji'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1998 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanı almıştır.  2002 yılında ise İstanbul Zeynep Kamil, Kadın hastalıkları ve Doğum, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisasını tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 13 sene boyunca özel hastanecilik sektöründe çalışmalarını sürdürürmüş olan Op. Dr. Haldun CANOVA, gebelikte ileri düzey Ultrason ve Inferlite (kısırlık) üzerine pek çok kurs, seminer ve kongreye katılmıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığının yanı sıra Aile Çift Terapisi ve  Cinsel Terapi alanlarında da uzman olan  Op. Dr. Haldun CANOVA, hastalarına vajinismus ,cinsel isteksizlik, erken boşalma ...

Etiketler
İlk gece korkusu
Uzm. Dr. Haldun Canova
Uzm. Dr. Haldun Canova
Mersin - Cinsel Terapi Sertifikalı Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube