Haydi gülümseyin

Haydi gülümseyin

Son derece güzel bir diş diziniz var dişlerinizin şekli ve yapısıda güzel. Gülmek için her şey yolunda ama bir türlü istediğiniz gibi gülemiyorsunuz çünkü dişlerinizin rengini beğenmiyorsunuz. Ya sapsarı yada gri bir tonda. Hiç üzülmeyin bunun bir çaresi var artık.

 

         Dişlerinizdeki lekeler yada renkleşmeler kalıtsal veya edinsel(yani sizin tarafınızdan) olabilir. Eğer edinsel ise çay kahve veya sigaradan dolayı oluşmuş lekeleri klinik ortamında çeşitli aletler ve yıkayıcı solüsyonlar ile genelde tek seansta ve yaklaşık 30 dakikada çıkarabiliyoruz. Ama renkleşme eğer kalıtsal veya sizin vücudunuzdaki renk veren maddeler tarafından oluşmuş ise işte durum o zaman biraz farklı olabiliyor.

 

         Mesela antibiyotik kullanımına bağlı renkleşmeler(tetrasiklin renkleşmesi) veya florozisli(flor kullanımına bağlı renkleşme) dişlerin beyazlatılmasıda artık mümkün. Bunların hiç  bir olmasın sadece vücudunuzdaki renk veren maddelerden dolayı bir renkleşme olsun bunlarıda beyazlatabiliyoruz.

 

         Pekiyi beyazlatma işlemi nasıldır ne kadar sürer ve zormudur diye sorularınız vardır herhalde. İşte cevaplar beyazlatma iki şekilde yapılır.bunlarsan birincisi muaynehanede hekim tarafından hastaya uygulanan beyazlatma yöntemi. Hasta muaynehaneye geldiğinde diş renginden en az 3 ton daha beyaz dişlere sahip olmak istiyor ise ilk başta diş taşları temizlenir daha sonra bakteri plakları dişlerden uzaklaştırılır ve diş eti koruyucusu uygulanır. Bu işlemi takiben dişlere beyazlatma ajanları uygulanır ve ışık kaynağı ile aktif hale getirilir. Bu işlem istenen renge ulaşınca ya kadar devam edilir.

 

         Yok eğer muaynehanede değil de evde yapmak istiyorsanız yine de muaynehaneye gelmeniz gerekiyor çünkü hem bakteri plaklarını temizletmeniz gerekiyor hemde alt ve üst çeneden bir ölçü vermeniz gerekiyor. Çünkü bu ölçeler sayesinde sizin diş yapınıza özel bir beyazlatma plağı yapılacak. Plaklarınız laboratuarda yapıldıktan sonra beyazlatma solüsyonları ile size veriliyor ve geceleri dişlerinizi fırçaladıktan sonra takıyorsunuz. Bu işlemi 3 ,4 gece uyguluyorsunuz. Artık dişleriniz son derece beyaz değil mi?

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Murat Okuyan

Etiketler
Ağız sağlığı
Dr. Dt. Murat Okuyan
Dr. Dt. Murat Okuyan
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube