Genital estetik labioplasti ameliyatı

Genital estetik labioplasti ameliyatı

Kadınlarda iç dudakların normalden fazla büyüklüğü, dar kıyafetler veya bikini, mayo tarzı giysiler giyildiğinde görüntünün kötü olmasının yanı sıra hijyen bozukluklarına neden olabilir. Ayrıca cinsel hayatı da olumsuz etkiler. Labioplasti Ameliyatı ile iç dudaklar küçültülebilir, böylelikle kıyafet seçiminde ve hijyen açısından kişinin hayatı kolaylaştırılabilir, öz güveninin artması sağlanır.

Kimlere Yapılabilir:

– Genetik olarak dış dudaklardan taşan büyük iç dudakları olan kişiler,

– Doğum sonrası görülebilen iç dudak sarkması olan kişilere,

– Aşırı kilo alıp verme sonrası iç veya dış dudaklarda aşırı sarkma oluşan kişilere uygulanabilir.

– Labioplasti Ameliyatı için her hangi bir yaş sınırlaması yoktur. Evli ya da bekar, doğum yapmış ya da yapmamış şikayeti olan  her kadına yapılabilir.

LABİOPLASTİ AMELİYATI ÖNCESİ VE SONRASI:

Labia minör dediğimiz iç dudaklar, kızlık zarının 4-5 cm alt kısmında yer aldıkları için labioplasti ameliyatında kızlık zarı zarar görmez. Labioplasti doğuma engel değildir. Şikayeti olan bekar bayanlara ve gebelik planlayanlara rahatlıkla uygulanabilir. Bu ameliyat cinsel ilişkiye ve orgazma engel değildir.

İç dudakların küçültülmesi  genel anestezi altında yapılır. Ameliyatın süresi yaklaşık 1 saattir.  Ameliyatta çeşitli tekniklerle fazlalık doku çıkarılır.

Labioplasti sonrası aynı gün hasta evine dönebilir. Ameliyat sonrası idrar yapma, tuvalete gitme ile ilgili bir sorun olmaz. İlk 3-4 gün şişlik ve basit ağrı kesicilerle geçen ağrı olabilir. Kullanılan pansuman pedini kirletecek kadar kanama olabilir. 5-7 gün sonra işe ve sosyal yaşama geri dönülebilir. Ameliyat sırasında eriyebilen dikişler kullanıldığından ameliyat sonrası dönemde dikişlerin alınması gerekmez.

Dikişler bir haftada iyileşir. 4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Labioplasti, ameliyat başarısı açısından kişinin şikayetlerini giderebilecek oldukça başarılı sonuçlar elde edilen bir ameliyattır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy

Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2003 - 2009 yılları arasında  Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmetini 2010 - 2011 yılları arasında Kırklareli Devlet Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, 2011 - 2017 yılları arasında Beykoz Devlet Hastanesi'nde, hasta kabulü yapmıştır.

Op. Dr. Hacer Banu AKSOY, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Baest Klinik'te devam etmektedir.

Etiketler
Labioplasti
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy
Op. Dr. Hacer Banu Aksoy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube