Genital estetik ameliyatlar ve genital laser

Genital estetik ameliyatlar ve genital laser

Kendiliğinden yapısal ya da genetik olarak, normal yaşlanma sürecine bağlı olarak, gebeliklerde ve doğumlarda, menopozda…

vajinal duvar dokusunu destekleyen elastik kollajen bağlarda zayıflama ve hasar oluşur.

Bu duruma bağlı olarak vajinal kollajen liflerin hasarı, azalması ve zayıflaması ile elastikiyet ve sıkılık kaybına uğrar. Bu durum yine cinsel haz ve tatmin duygusunu etkiler, çiftlerin cinsel hayatlarında olumsuz bir baskı oluşturur. Bazı kadınlarda ya da ileri hallerinde idrar kaçırma şikayeti de ilave bir bulgu olarak ortaya çıkar. 

Lazerle (Femilift, MonaLisa Touch) ya da Radyofrekansla (Viveve) vajinal daraltma ve sıkılaştırmada (Laser vajinal Remodelling

LVR) ameliyata gerek kalmadan çok kısa sürede fevkalade sonuçlar alınır ;

Vajinal Sıkılaştırma, Anti-aging Hangi Durumlarda uygulanır?

Cinsel ilişkiden zevk alamama durumu ya da alınan zevki, hissiyatı artırmak için,

Eşlerden birinin ya da ikisinin birden hissiyatının az olduğunu, bolluk ya da genişlik nedeni ile zevk alamadığını belirtmesi,

İdrar kaçırma şikayetinin olması,  ( SUI )

Vajinal kuruluk şikayetinde,

Estetik görünümü bozan dokuların düzeltilmesi…

Vajinal Gençleştirme (rejüvenasyon)’nin Avantajları Nelerdir?

İşlem sonrası iyileşme çok hızlıdır, her seanstan  3-4 gün sonra cinsel hayata normal şekilde devam edilebilir. Uygulama kısa sürer, ofis şartlarında bile uygulanabilir, seans bittikten sonra normal günlük işlerinize dönebilirsiniz. Ağrısız, rahat, kısa süreli, günlük hayatınızı etkilemeyen bir işlemdir. Spiral kullanan emziren kadınlarda da uygulanabilir. Yeni doğum yapan kadınlarda doğum sonrası doğal toparlanma için 2-3 ay bekledikten sonra uygulanabilir.

Vajinal Gençleştirme Uygulaması Nasıl Yapılır?

Radyofrekans uygulaması ile yapılan vaginal sıkılaştırma işleminde genellikle tek seanstan oluşan 30 dakikaya yakın rahatsızlık vermeyen konforlu bir işlemle bir seferde sonuç alınmaktadır.

Viveve. Bu yöntem vajinanın fonksiyonel olan ilk giriş bölgesinde daha etkili kullanılmakta ve lasere göre daha derine nufuz edip kollajen bağların uyarılmasını daha etkili olarak gerçekleştirebilmektedir.
 

Laser ile vaginal sıkılaştırmada ise benzer formu yüz gençleştirmede de kullanılan cihaz probunun etkisi ile tüm vajina hattı boyunca yapılabilen uygulamada bazı kadınlarda tek seans yeterli olabileceği gibi 3-4 hafta aralıkla genellikle 2 seans uygulama yapılır. Vaginal dokunun yapısı, yaş faktörü  ve bolluğun derecesine göre 3-4 seansa kadar da uzatılabilmektedir:

Femilift, MonaLisa Touch… Seans süreleri genellikle 10 dakikada biter. Sadece hastaya özel kullanılan kılıf ya da problar nedeni ile hijyenik ve steril bir işlemdir.

Sonuçları kişiden kişiye değişmekle birlikte etkisini uzun süre sürdürmektedir, genellikle vajinal bollaşma tekrar hissedilmeğe başladığında ya da idrar kaçırma olduğunda sorunsuz olarak  tekrar edilebilmektedir.

Her iki yöntemde de kollagen bağların uyarılarak dokunun gençleşmesi ve sıkılaşması kişiye göre değişmekle birlikte yaklaşık 30-90 günlük sürede optimum seviyeye ulaşmaktadır.

Kimler için uygun değildir?

Pratik olarak hemen herkes için uygulanabilmesinde bir engel olmasa da öncelikle Kadın Doğum uzmanının  muayenesi çok önemlidir. Öncelikle hem maliyeti hem de etkinliği açısından size özgü en uygun yöntem seçilir.

Yöntemin etkisi konusunda bilgilendirme dışında genellikle uygulamanın geçici olarak ertelenmesi gereken bazı hastalıklar, akıntı ve enfeksiyonların önceden tedavisi gerekir. Gebelik olmadığından ve pap smear kanser testlerinin normal olduğundan emin olmak gerekir.

Ameliyat gerekir mi?

Ancak doktorunuzun muayenesinden sonra karar verilebilecek ağır bozukluk ya da deformasyonlarda, bazen cerrahi en iyi, tek ve uzun vadeli seçenektir. Bununla birlikte hem cerrahi hem de bu yöntemin birlikte uygulandığı kombinasyon tedavileri de fevkalade sonuçlar vermektedir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Uğur Ateş

Op. Dr. Uğur Ateş ; 1963 Karabük doğumlu olup Karabük Demir-Çelik A.Lisesini birincilikle bitirdikten sonra 1980’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine başlayarak 1986 yılında Tıp Fakültesinden üçüncülükle mezun oldu. Aynı yıl Türkiye Klinikleri Dergisi’nin Tıp Bilimleri Yarışmasını birincilikle kazanmıştır. İhtisasını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı’ndan 1991 yılında aldı.1991-93 yıllarında Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1993 kısa dönem askerlik sonrası, Mart 1993 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde ve 2010 yılından itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olup İstanbul’un merkezinde yer alan eğitim ve araştırma hastanesinin hastalarının yoğunluğu, olgu ...

Etiketler
Genital hijyen
Op. Dr. Uğur Ateş
Op. Dr. Uğur Ateş
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube