Estetik yüz gençleştirme ve hücre enjeksiyonları

Estetik yüz gençleştirme ve hücre enjeksiyonları

Gençleşme ve yaşlanmayı durdurmanın en fizyolojik yolu kök hücreden zengin yağ hücresi (adiposit) ve kollajen üreten hücre (fibroblast) enjeksiyonlarıdır.

Bütün bilimsel çalışmalar kök hücreler ile ilgili potansiyeli açığa çıkarmıştır. Bu inanılmaz hücreler plastisite özelliğine sahiplerdir. Bunun anlamı insan bedenindeki tüm dokulara dönüşebilmeleridir. Kendilerini sonsuz klonlayabilirler. Bu açıdan ölümsüzdürler. Tek başına kök hücre terapisinin, gençleşme için henüz sınırları tam belirlenmiş olmasa da kök hücreden zengin yağ hücre enjeksiyonları gençleşmenin ya da yaşlanmayı geciktiren uygulamaların en başında yer alıyor.

Son araştırmalar erişkin kök hücrelerin insan bedenindeki en bol bulunan yerin yağ dokusu olduğunu gösterdi. Yağ dokusu aynı miktardaki kemik iliğinden 1000 kat daha fazla kök hücreye sahipler    Bu bulgular bir anda yağ hücrelerininin ne kadar değerli olduğunu bize gösterdi.

Verilen yağların kalmadığı ya da yüzü şişirdiği ile ilgili genellemeler,  kök hücreden zengin  yağ hücresi enjeksiyonları için doğru değildir. Bu teknik ile % 90   kalıcılık olduğu ve etki süresinin ise 5-7 yıl sürdüğü  söylenebilir.

Doğru teknik yüzün bozulmuş geometrisini düzeltir. Yüzü şekilendirir, yeniden onarımı harekete geçirir ve yapısal destek verir.   Kişinin kök hücreden zengin yağ hücrelerini çok hassas bir şekilde alıp, ihtiyacı olan bölgelere daha fazla olmak üzere bütün yüze bal peteği tarzında enjekte edilmelidir. 35 yaşını geçen herkesin koruyucu ya da tedavi edici amaçlı bu enjeksiyonları yaptırmaları tavsiye ediliyor.
Günümüzün modern yüz ve gençleştirme yöntemi olan volumetrik enjeksiyon yöntemi için en uygun dokudur.

Yüz ve bedendeki yaşlanma belirtilerinin birinci nedeninin hacim kaybı ve kalan hacmin yer değiştirmesi olduğu biliniyor. Deri, deri altı dokusu, yağ dokusu, kaslar ve hatta kemik, yaş arttıkça hacim kaybına uğrar Zayıfladığımız zaman giysilerimizin üzerimizden dökülmesi gibi, derimiz de bol gelmeye başlar, katlanır ve kırışır.Boşalan, hacmini kaybeden meme dokusu sarkar. Hacmini kaybeden kalça dolgunluğunu kaybediyor ve çevrede yalancı selülitlere neden oluyor. El sırtı boşalır, tendonlar ve damarlar görünmeye başlar. Hacmini kaybeden kaşlar bile yerçekimine direnemez.  Kök hücreden zengin yağ hücreleri volumetrik yüz ve beden gençleştirme sağlanabilir.

Kollajen üreten fibroblast nakli için kişiden alınan ve GMP onaylı laboratuvarda çoğaltılan  hücreler enjeksiyon ile kullanılabilir.
 
 
 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar

Etiketler
Estetik
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube