Estetik burunda amacımız yalnızca burnu küçültmek midir?

Estetik burunda amacımız yalnızca burnu küçültmek midir?

Çoğu zaman estetik burun görünümü isteyen kişiler burunda tek bir bölgeye odaklanarak karşımıza çıkar. Bunlardan başlıcaları burun kemerindeki fazlalık, burun ucunun düşük ya da kalın olması veya burunda bir yana doğru eğrilik şikayetleridir. Burada aslında hastalarımız bize burunlarında görmek istedikleri veya istemedikleri durumları net bir şekilde anlatmaktadırlar. Fakat ameliyat sonrası memnuniyet sadece bu bölümlerin düzeltilmesi ile çoğu zaman sağlanamamaktadır. Bunun iyi analiz edilmesi ameliyat sonrasında estetik sonuç alınması açısından ameliyatın kendisi kadar önemlidir.

Burun, kabaca burun sırtı, her iki yan bölgesi ve burun ucundan oluşan 4 bölgeyi içermektedir. Bu parçalar arasındaki dinamik bir bağlantı olup her bölgede yapılan değişiklikler tüm burun yapısını değiştirmekte, diğer bölgeleri yapılmayan müdahaleler ameliyat sonrasında memnuniyetsizliğin önemli bir sebebi olmaktadır. Aslında çoğu zaman estetik sonuçların anahtarı bu bölümler arasındaki bağlantının iyi sağlanmasıyla olmaktadır. Örnek vermek gerekirse kemerli bir burun kemerin çok belirgin olmasının yanı sıra burun kökünün düşük olması sebebiyle de bu şekilde gözükebilmektedir. Bu doğru değerlendirildiğinde burun kemerinin alınması yanında burun kökünün yükseltilmesi de gerekebileceğinden ameliyatımızın sonucunu direkt olarak etkileyen bir durum oluşacaktır. Yine burundaki kemerin alınması burnu olduğundan daha uzun gösterebileceğinden burnun uygun şekilde kısaltılması ihtiyacı doğacaktır.

Burun kemik ve kıkırdak yapıdaki değişiklikler estetik burun ameliyatlarının temeli olmakla beraber her bölgenin diğer bir bölgeye olan etkisinin önceden değerlendirilmesi en az bunun kadar önemlidir. Bu sebepten dolayı asıl amacımız burnu sadece küçültmekten ziyade estetik olarak şekillendirmektir .

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Bora Ok

Op.Dr. Bora OK, Kültür Koleji sonrasında orta öğretimini Vefa Anadolu Lisesi'nde bitirdirdikten sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2010 ylında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  

Mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmekte olan Op. Dr. Bora OK, Türkiye dışında Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın hemen her bölgesinden gelen hastalara hizmet vermekte ayrıca bu ülkelerde seminer ve bilgilendirme toplantılarına katılmaktadır.

 

Etiketler
Burun ameliyatları hakkında
Op. Dr. Bora Ok
Op. Dr. Bora Ok
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube