Erkekte meme büyümesi : jinekomasti

Erkekte meme büyümesi : jinekomasti

                                             

ERKEKDE MEME BÜYÜMESİ ,

 

JİNEKOMASTİ çoğunlukla hormonal dengenin bozulması sonucu oluşan iyi huylu büyümelerdir. Çok nadiren erkek yumurtalık kanseri ve diğer kanserler ile birlikte görülmektedir. Genellikle gelişme çağında görülür, ileri yaşlarda da ikinci bir sıklık gösterir. Meme büyümesi tedavi edilmezse zamanla meme kanseri oluşturabilir ve kadından daha kötü huyludur, jinekomasti nedeniyle opere olanlarda meme dokusu tamamen çıkarılırsa kanser oluşması önlenmiş olacağı düşünülür.

 

Çevrenize baktığınızda pek çok erkekde bu rahatsızlık mevcuttur. Ama kamufle etmeye çalıştıkları için dikkat çekmez ama tatil yörelerinde ve sıcak aylarda daha bariz fark edilmektedir. Bu nedenle başvuran erkek sayısıda son yıllarda artmıştır.

 

Ayrıca VASER isimli yeni gelişmiş liposakşın ile önceleri çok beklentili gelen ama şimdi başarıyla uygulanan daha atletik görünümlü sporcu vucudunu elde etmekteyiz. Her kişiye özel kas yapısına göre planlanan çizimle bu çizimlere paralel yapılan VASER yardımlı liposakşın operasyonu sonrası dergilerde görüp özenilen vücudlara sahip olmak ütopya olmaktan çıktı.

 

Tedavisi cerrahidir, genelikle liposakşın yeterli olmaktadır. Çoğunlukla tek bir yerden açılan delikle ya da iki ayrı yerden açılan 1 cm den küçük deliklerde çıkarılır. Daha sonrası pansuman üstüne bir bandaj yapılır ve ya basit korse giydirilir, hastanede kalmasına gerek yoktur.

 

 

.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gülay Boztosun

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN, İlk ve orta öğretimi tamamladım; C.Ü. Tıp Fakültesinden mezuniyetim sonrasında P.Ü. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlığını aldım.

Saç Ekimi, Burun Estetiği ve yeniden burun Rekonstrüksiyonu, VASER ile Liposakşın (kansız yağ alımı), Yüz Estetik operasyonları ve Meme Büyütme ve Küçültme operasyonları gibi Vücut estetik operasyonları yanında Mikrocerrahi, Maksillo-fasiyal cerrahi alanlarındada operasyonlar özel ilgi alanlarım.

Pek çok bilimsel çalışma ve yayında yer aldım.

İstanbul Bağdat caddesinde bulunan muayenehanemde serbest hekim olarak çalışmaktayım, ayrıca yurt dışında bazı ülkelerde de ameliyat, saç ekimi ve noninvaziv işlemler gibi uygulamalar yapıyorum.

Op. Dr. Gülay Boztosun
Op. Dr. Gülay Boztosun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube