Erkeklerde genital bölge estetiği

Erkeklerde genital bölge estetiği

Doğuştan varolan ya da sonradan ilaç kullanımı, siğil gibi çeşitli hastalıklar nedeniyle penis cildinde hasar, penis çapında inçelme olan hastalar çoğunlukla toplumsal tabular , utanma duygusu nedenlerle hekimlere başvuramamaktadır.

Bu tür rahatsızlıklar adölesan çağda ya da ileri dönemlerde hastaların karşı cinsle olan her türlü ilişkisinde oldukça etkili olmakta ileri psikolojik rahatsızlıklara dönüşebilmektedir.

Genital bölge cildinde incelme, hassasiyetten şekil bozukluklarına varan bu rahatsızlıkları gidermede yapılabilecek tedavi yöntemleri penis cildiniz kalınlaştırmaya ve şekil bozukluklarını düzeltmeye yönelik kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları ve penis cildine PRP enjeksiyonlarıdır.

Erişkin tip kök hücrelerin vücutta en fazla yağ dokusunda depolandığı yakın zamanda keşvedilmiştir. Estetik cerrahide yüz gençleştirmede , meme büyütmede kullanılan bu tedavi genital bölgede de kullanılmaktadır. Karnınızdan yada başka bölgenizden çok ince kanülle iz bırakmadan alınan yağ dokusu   özel işlemlerden geçirilerek yine çok ince kanüllerle penis cildi altına enjekte edilmektedir.

Bu sayede penis cildi altında çalışmaya başlayan potansiyel kök hücreler hem cildin kanlanmasını, duyusunu arttırır hem de ciltteki düzensizlikleri gidererek penis çapının artmasını sağlar. Bu şekilde cinsel performansa da katkısı olacağı şüphesizdir.

Aynı şekilde penis cildine yapılan PRP işleminde kendi kanınızda var olan pıhtılaşma hücrelerinin iyileştirici özelliğinden faydalanılır. Bu hücrelerde var olan GF(büyüme faktörü) normalde bir yeriniz yaralandığında iyileşme amacıyla salgılanır ve iyileşme sağlar. Bu hücreler kandan ayrıştırılarak cilde enjekte edildiğinde o bölgenin hem sinir hücrelerini uyarır hem cildini yeniler hemde kanlanmasını arttırır.

Bu şekilde çift etki ile penis cildi iyi kanlanan, sağlam cilt yapılı ve çapı artmış hale gelmiş olur. Konulan yağ dokusunun kalıcılığı kök hücreler sayesinde arttırılmış olur.

İşlem ameliyathane şartlarında genel anestezi ile yapılmaktadır. İşlem süresi 45 dakika olup işlem sanrası pansuman gerekmez. Aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz. Tuvalet ihtiyacınızı gidermenizi engellemez. İşlem sonrası cinsel yaşamınıza 1 hafta sonunda dönersiniz. 
 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Genital bölge
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube