Düğünden önce gelın ya da damat adayları dış tedavılerınde neler yaptırmalı???

Düğünden önce gelın ya da damat adayları dış tedavılerınde neler yaptırmalı???

Düğün mevsimi başladı

Düğünden önce gelin ya da damat adayları diş tedavilerinde neler yaptırmalı???

 

 

-Düğünden önce  diş bakımı ile ilgili neler yapılmalı?

 

Uzun süreli tedaviler düğüne 3- 4 ay kala yapılmalı . Öncelikle dişeti tedavisi, kanal tedavisi , dolgular ve  eksik dişler mevcut ise implatlar yapılıp bekleme sürecinin ardından implant üzerinin protezleri yapılmalı ki düğün zamanı ağız içinde  sorun yaratacak faktörler ortadan kalkmış olsun.

 

-Çapraşık ve ayrışık dişlere sahip adaylara porselen ya da lamina kaplama yapılabilirmi, neler öneririsiniz??

 

Porselen yapılacaksa mutlaka metal desteksiz olmalı. Kristal destekli porselen yapılmalı ki doğal görünsün. Özel tekniğimiz sayesinde  kendi dişlerimizden ayırt edilemez.  Dolu bir gülüş yakalanması için mutlaka mum  muck – up dediğimiz üç boyutlu provalar yapılmalı. Hekiminiz tarafından hazırlanan mumdan dişlerle size uygun olan gülüşü yakalaya bilmek için dişler üzerinde oynanır. Bunun için hekim ve hasta arasındaki uyum çok önemlidir.

 

-Şekil bozukluğu, lekeler, kırık dişler gibi problemler nasıl ve ne kadar zamanda düzletilebilir?

 

Şekil bozukluğuyla alakalı ortodonti tedavisi uygulanmayacaksa  küçük kırıklar bonding dediğimiz 30 - 45 dk bir işlemde aynı seansda halledilebilir. Ya da ortalama 10 – 14 gün için de lamina yapılır. Lamina sayesinde lekelerde ortadan kalkmış olur.

 

 

-Diş beyazlatma işlemi için ne gibi yöntemler, tedaviler uygulanıyor? Bu uygulamaları düğünden ne kadar zaman önce yapmak gerekiyor?

 

Ev tipi ve ofis tipi yöntemleri uzun süre kalıcı yöntemlerdir. Düğün öncesi kalıcılığı sağlamak için iki beyazlatma yöntemini kullanabiliriz. 15 gün önce klinik ortamında lazerle ofis tipi beyazlatma işlemi yapılır. Hastadan ölçü alınır ve ev tipi beyazlatma için özel plaklar hazırlanır. Düğün öncesi 3 gün ev tipi beyazlatmanın uygulanması yeterli olacaktır.

 

-Beyazlatma işleminin kalıcılığını sağlamak için evde neler uygulanmalı, özel bir diş macunu ve diş fırçası önerebilir misiniz?

 

Beyazlatma işleminin uzun süre kalıcılığını sağlamak için öncelikle dişler düzenli olarak fırçalanır. Mümkün olduğunca çay sigara kahve kırmızı şarap vb gibi dişi renklendirici gıdalardan uzak durulmalı.

 

 

-Düğün günü son dakikada uygulanabilecek, o gün içilen kahve, çay, kola gibi içeceklerin sarartıcı etkilerini giderecek ürünler ya da uygulamalar neler?

 

Diş fırcalamak ve renklendirici gıdalardan uzak durmak yeterli olacaktır.

 

 

DİŞHEKİMİ MURAT ZOGUN

02163575642 - 02122244050

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Murat Zogun

Dt. Murat ZOGUN, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Murat ZOGUN, mesleki çalışmalarına kurucu ortaklarından biri olduğu İstanbul Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Düğünden önce diş tedavisi
Dt. Murat Zogun
Dt. Murat Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube