Düğün estetiği

Düğün estetiği
Düğün Estetiği

Evlilik  törenleri,  belki de uzun zamandır birbirini görmeyen insanların bir araya geldiği, tabii ki  başrol oyuncusu olacak gelinin en güzel olmak istediği neşeli anlardır. Güzele ulaşma arzusu kimi zaman evlilik töreni öncesi gelin adaylarını biz plastik cerrahların kapısına kadar getirmektedir.

Kadınlarda evlilik her yaş grubu için geçerli bir kavram olduğundan yaş grubuna göre yapılabilecek estetik girişim çeşitlilik göstermektedir. Örneğin 20 li yaşlarda sadece dudak dolgusu yetebilecekken daha ileri dönemlerde küçük askı işlemleri, yağ enjeksiyonları, meme operasyonlarına varan geniş yelpazede işlemler yapılabilmektedir.

Düğün töreni öncesi yapılacak  işlemin zamanlaması  da çeşitlilik gösterebilir, Örneğin dolgu işlemleri için törenden  3 gün öncesi yeterli olabilirken meme protez ameliyatlarında 1 aylık bir süre   gerekli olacaktır.

Düğün estetiği  işlemleri ameliyatsız ve ameliyatlı işlemler olarak 2 grupta toplanabilir. Genelde 18- 20 li yaşlarda ensık  yapılan işlemler dolgu ile dudak kalınlaştırma, cilt bakımı gibi ameliyat gerektirmeyen işlemlerdir. Bu tür uygulamalar için evlilik töreninden 1 hafta öncesi yeterlidir. 30 lu yaşlarda ise daha çok mimik çizgileri ve ciltte güneşin inceltici etkisine bağlı lekelenmeler, burundan dudağa inen mimik çizgilerinde derinleşmeler başlar. Mimik çizgilerinin derinleşmesini önlemek ve özellikle kaş kuyruğunu kaldırmak için yapılabiliecek işlem botoxtur. Botox etkileri 7 gün sonra başladığından 1 hafta önce yapılması daha uygun olacaktır. Diğer mimik çizgilerini gidermede dolgu işlemleri uygun olacaktır.
         
Ciltte kollajen dokusunun azalmasına bağlı gevşeklik ve cildin eski rengini kaybetmesi durumunda mezoterapi ile cilde vitamin takviyesi sıkılaşma ve ışıltı kazandıracaktır.
            
Gelin adaylarında diğer bir problem de gelinlikiçine sığma endişesidir. Bu tür inatçı yağlanma durumlarında bölgesel incelme amaçlı olarak radyofrekans ve LPG işlemleri ile dışarıdan uygulamalar yapılabilir. Bu tür uygulamalara cevap vermeyen hastalarda yeni nesil liposuction dediğimiz incelme ve sıkılaşma sağlayan ameliyatlar yardımcı olacaktır. Liposuction sonucunu görmek için en az 1 ay gerekir.
          
Gelinlik çeşidine bağlı olarak özellikle dekolte ve göğüs bölgesini der eden hastalarda memenin küçük olması durumunda silikon protez ile meme büyütme ya da yağ enjeksiyonu ile meme büyütme düşünülebilir. Tam tersi gevşek cilt ve sarkmış meme durumlarında meme küçültme dikleştirme ameliyatları faydalı olacaktır, zamanlama 1 ay öncesi olmalıdır.
     
40 lı yaşlarda gelin adaylarında özellikle göz altı çukurlaşmalar ve yanakta sarkma belirtileri olabilir. Bu durumda askı ile yanak ve şakak bölgesinin gerilmesi ve göz altına yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu tür uygulama için 20 günlük toparlanma süreci gerekir.
      
45-50 li yaşlarda evlilik  planlayanlarda yüz germe üst- alt göz kapağı estetiği düşünülebilir.
  

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Evlilik
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube