Dudak dolgusu nedir ?

Dudak dolgusu nedir ?

Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Dudak estetiği , güzel dişler ile beraber güzel gülüş için önemli bir unsurdur.

     Dudaklar genetik olarak ince olabilir veya ilerleyen yaşla birlikte dudaktaki yağ dokusunun azalıp hacim kaybetmesiyle bir miktar daha ince gözükebilir, dolgunluk, sıkılık ve diriliğini kaybedebilir. Genlerimiz ne kadar iyi olursa olsun yaş ilerledikçe dudaklarımızda yaşlanma belirtileri görülebilir.

Dudaklarda yaşlanma belirtileri nelerdir?

Dudakların incelmesi       

Üst dudak üstü veya alt dudak alt kenarlarda dikey çizgiler

Ağız köşesinden aşağıya inen çizgiler

Ağız köşelerinde sarkma

Dudak dolgusu ile neler yapılabilir ?

Dudak dolgunlaştırıp, kalınlaştırılabilir.

Üst ve alt dudakta var olan orantısızlıklar giderilebilir.

Dudak kontürü belirginleştirilebilir.

Dudak çevresindeki dikey çizgiler azaltılabilir.

Ağız köşesinden çeneye inen çizgiler azaltılabilir.

Hyalüronik asit nedir ?

     Dudak dolgusu yapmak için dudağa özel olarak geliştirilmiş hyalüronik asit içerikli dudak dolgu ürünlerini kullanmaktayız. Hyalüronikasit, insan vücüdunda her bir hücrede ve birçok canlıda bulunan doğal bir şekerdir. Hyalüronik asit vücütta üretilen cildimiz için olmazsa olmaz bir maddedir. Cilt içinde, kaslarda, kemiklerde bulunan hyalüronik asit yaşlanma sürecinde zamanla azalmaya başlar.

Dudak Dolgusu nasıl uygulanır ?

     Dudak Dolgusu öncesi hasta ile ayrıntılı bir görüşme yapılır. Dudakların şekli hasta ile birlikte değerlendirilerek  alt ve üst dudağa ne kadar dolgu verilmesi gerektiğine karar verilir. İşlem öncesinde ağrı hissedilmemesi  için dudaklara anestezik krem sürülüp 15-20 dakika beklenir, sonrasında enjeksiyon işlemine  geçilir. Yumuşak, jel kıvamında sadece dudak için özel üretilen hyalüronik asit içerikli dolgu kontrollü olarak enjekte edilir.

Dudak Dolgusu sonrası nelere dikkat etmeliyiz ?

Dudaklarımız vücudumuzun en ince ve hassas bölgesidir bu nedenle işlemden  sonra dudaklarda geçici olarak şişlik ve morluk oluşabilir. Dudak dolgusundan sonra 1 gün ruj sürmemeniz 2 hafta süreyle sauna ve solaryuma girmemeniz iyi olacaktır.

 

 

 

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Melike Erdim

Op. Dr. Melike ERDİM, 1976 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1992 yılında Beşiktaş Kız Lisesi'ni birincilikle bitirmesinin hemen ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında dönem ikincisi olarak tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Marmara Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış  Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında BD, Boston Harvard Tıp Fakültesine bağlı Massachusetts General Hospital'da Prof. Dr. Michael Yaremchuk'tan Estetik Yüz Cerrahisi alaında yurtdışı eğitimi almıştır. Uzmanlığı sonrasında pek çok kurumda görev yapmış ve deneyim kazanmış olan Op. Dr. Melike ERDİM, mesleki çalışmalarına Kadıköy'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Ayrıca ameliyatlarını anlaşmalı olduğu özel hastanelerde gerçekleştirmek ...

Etiketler
Dudaklarım çok ince
Op. Dr. Melike Erdim
Op. Dr. Melike Erdim
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube