Dolgu tedavisi,

Dolgu tedavisi,

İlerleyen diş çürüğünüz nedeniyle belki de çok kısa bir süre kaybedeceğiniz dişiniz, çürüğün temizlenip dolgu yapılmasıyla size hizmet vermeye devam edecektir. Erken teşhis nedeniyle şayet, çürük çok derin değil ise dişin size hizmet süresi artar. Böyle dolgulu dişlerin 15-20 sene hastalara hizmet verdiğini sıklıkla görmekteyiz. Bu nedenle her 6 ayda bir kontrollerinizee gelmeniz sizin açınızdan çok yararlı olacaktır.

Büyük ve derin çürüklerin temizlenmesinde mecburen dişin sinirine yaklaşılır. Bu işlem tırnağınızı derinden kesmeye benzer. Bu nedenle böyle dolgulardan sonra dişinizde bir kaç hafta hassasiyet olması çok doğaldır. Bu hassasiyetin geçmemesi ve hatta zamanla artması dişinizin sinirlerinin alınmasını gerektirebilir. Derin ve büyük olamyan çürüklerin doldurulmasından sonra hastalar çoğunlukla dolgudan sonra hiç bir hassasiyet hissetmezler.

Dolgu maddesinin tam sertleşmesi bir kaç gün olacağı için bu süre içinde dolgulu dişinizle çok sert gıdaları ezmeyiniz ve elden geldiğince tavsiyelerimize uyunuz.

Dolgunuzun yapılmasından sonraki şikayetlerinizi bize mutlaka bildirmelisiniz.

Yukarıda bahis edildiği gibi, her altı ayda bir yaptıracağınız kontrollerle dişlerinizi riske sokmadan, uzun seneler onları sağlıklı bir şekilde kullanmanız tamamen size bağlıdır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal

Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, 1966 yılında doğmuştur. Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimine başlamıştır. 1990 yılında üniversiteden mezun olmuş ve Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak girmiş ve 1995 yılında Periodontoloji Uzmanı olmuştur. Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL'ın eğitimine devam ederken ve eğitimi sonrasında pek çok bilimsel çalışması olmuştur. 12 yıl boyunca Dentamed Diş Tedavi Polikliniği'nde görev yapmasının ardından 2007 yılı itibariyle Nişantaşı Doktorlar Merkezi'ndeki özel muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yerli ve yabancı kongrelerde katılımcı ve konuşmacı bulunan Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, Türk Periodontoloji Derneği ve IAP üyesidir. Mu ...

Etiketler
Diş dolgusu nasıl yapılır
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal
Dr. Dt. Sibel Öznur Örsal
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube