Diyafram cerrahisi neden gerekir?

Diyafram cerrahisi neden gerekir?

Diyafram göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran adaledir.

Bu adalede fıtıklaşma, felç (paralizi) , yükselme (elevasyon), travmaya bağlı yırtılma veya tümör ortaya çıktığında ameliyat ile tedavi edilmesi gerekebilir.

Aşağıdaki şeklide sol tarafta mide ve bağırsakların göğüs boşluğuna doğru fıtıklaşması görülmektedir. Bu durumda hastada nefes darlığının yanı sıra mide barsak sistemine ait (bulantı, kusma, karın ağrısı gibi) yakınmalar da ortaya çıkar. Bu tür fıtıklar cerrahi olarak düzeltilmezler ise mide ve bağırsakta gangren ortaya çıkabilir.


Diyafram hastalıklarında ilaç tedavileri genellikle yeterli olmadığı için hastalığın ortadan kaldırılması için ameliyat gerekir.Neden Ameliyat Olmam Gerekiyor?

Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Diyaframa karın veya göğüs boşluğu açılarak ulaşılabilir.  Hangi yol ile girişimi yapmak gerektiğine hastalığın durumu, sağ veya sol tarafta oluşu, hastalığın başlangıcından itibaren geçen süre gibi faktörler değerlendirilerek karar verilir. Ayrıca günümüzde birçok diyafram operasyonu endoskopi yöntemlerle de gerçekleştirilebilmektedir.

Ameliyatın Riskleri Nelerdir?

Risk durumu hastanın yaşına, genel durumuna, ilave hastalık olup olmamasına göre değişiklik gösterir. Genellikle düşük komplikasyon oranına sahiptir. Ancak, kanama, enfeksiyon ve fıtıklaşmanın tekrar etmesi gibi nadir durumlar ortaya çıkabilir.

Ameliyat İçin Kaç Gün Hastanede Kalmalıyım?

Ortalama olarak hastane yatış günü 3-4 gündür

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Gökhan Hacıibrahimoğlu

Prof. Dr. Gökhan HACIİBRAHİMOĞLU 31 Ağustos 1966 yılında Trabzon'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1993 - 1999 yılları arasında Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi'nde yapmıştır.  1999 - 2000 Yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi'nde, 2000 yılında Allegemania Krankenhause, Viyatan Tıp Fakültesi'nde, 2000 - 2001 yılında Paris - Sud Üniversitesi, Marie Lennelongue Hastanesi'nde, 2001 - 2004 yılında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi'nde, 2004 - 2009 yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi'nde, görev almış aynı zamanda 2008 yılında ''Doçent Doktor'' unvanı a ...

Etiketler
Diyafram ameliyatı
Prof. Dr. Gökhan Hacıibrahimoğlu
Prof. Dr. Gökhan Hacıibrahimoğlu
İstanbul - Göğüs Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube