Dental implantlar ve kullanım alanları

Dental implantlar ve kullanım alanları

Şeker tüketiminin artması ve yeterli ağız bakımı olmayan bireylerde çeşitli problemlerle karşılaşılmaktadır. Zamanında müdehele edilmeyen durumlarda çürük oluşumu meydana gelmekte ve bu durum dişin çekilmesi gibi istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir. Eksik dişlerin estetik ve fonksiyonel durumlarını düzeltmek için çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır.Köprü protezler, tam veya yarım damak protezler ve son  yıllarda dental implantlar bu kayıpların giderilmesi için kullanılmaktadır.

Dental implantların diğer tedavi seçeneklerine göre önemli derecede üstünlüğü bulunmaktadır. Örneğin tek diş eksikliklerinde o bölgedeki boşluğa komşu dişlerde kesilip köpü yapılmaktadır. Ancak bir diş boşluğu kapatmak için 2 dişin birden kesilmesi ve sonrasında da kesilen dişlerde hassasiyet meydana gelmesi beklenebilen bir durumdur. Ancak tek diş eksikliği kayıplarında o bölgeye dental implant uygulanması hem komşu dişlerin korunmasına olanak sağlamakta hem de daha estetik sonuçlar ortaya koymaktadır. Dental implantlar sadece tek diş eksikliklerinde kullanılmamakta, çoklu kayıplarda ve tüm dişsiz ağızlarda da etkin sonuçlar almamıza olanak sağlamaktadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı

Uzm. Dr. Dr. Recep Serdar Kırıcı, 25.03.1985 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. Lisans eğitimine 2005 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladı ve 2010 yılında tamamlayarak unvanını aldı.

Uzm. Dr. Dr. Recep Serdar Kırıcı, uzmanlık eğitimine 2011 yılında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde başladı ve 2015 yılında tamamlayarak uzman unvanını aldı.

2016 yılından itibaren Antalya da kendi kliniğinde hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Dental implantların başarı oranı nedir?
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube