Demans hastalığında diş tedavisi türleri

Demans hastalığında diş tedavisi türleri

Demans erken aşamalarında

Demans erken aşamalarında, diş bakımı çok önemlidir. Diş hekimi demans hastasının anahtar dişlerini tespit ve restore edilebilir. Gelişmiş restoratif tedavi sadece çok düzenli ağız hijyeninde düşünülebilir. Diş eti hastalığını veya çürüğü önleme bu aşamada çok önemlidir. Demans ilerleyici bir durumdur gibi, diş ekibinden önleyici tavsiye almaları önemlidir.

Demans Orta aşamaları

Demans Bu aşamada, kişi genellikle nispeten fiziksel olarak sağlıklı olduğunu ancak bazı bilişsel becerileri kaybetmiş olabilir. diş tedavisi odağı daha diş hastalığının önlenmesi için restorasyon değiştirmek olasıdır. Bazı insanlar kendi tolerans ötesinde diş tedavisi kabul bulmak ve onların diş tedavisi için sedasyon veya genel anestezi gerekebilir. Karar bireyin işbirliği yeteneği, diş tedavi ihtiyaçları, genel sağlık ve sosyal destek dayalı olacaktır.

Demans daha ileri aşamaları

Demans ilerleyen aşamalarında, kişinin karmaşık tıbbi koşullar ile ciddi bilişsel bozulmuş ve sık sık fiziksel zayıf veya devre dışı olması muhtemeldir. Bu aşamada tedavisi, oral konfor ve acil tedavi sağlanmasını muhafaza, diş hastalığının önlenmesi üzerinde duruluyor.

Takma dişler

Takam dişler özellikle kullanım açısından sıkıntı yaratırlar. Yaşlı insanların önemli bir kısmı, kısmi veya tam protez kullanmaktadır. Plak kolayca protezler üzerinde birikebilir. Kısmi takılıp çıkarılan protez yıpranmış ise, oral hijyeni iyi korunmuyorsa veya artmış plak birikimi eti hastalığı ve diş çürüğü teşvik edecektir önemlidir.

Sonunda, demans ile birçok kişi artık geçmişte sorunsuz olsa bile yıpranmış olsa bile ağızlarına protez tolere edemez bir aşamaya gelebilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal

Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, 1966 yılında doğmuştur. Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimine başlamıştır. 1990 yılında üniversiteden mezun olmuş ve Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak girmiş ve 1995 yılında Periodontoloji Uzmanı olmuştur. Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL'ın eğitimine devam ederken ve eğitimi sonrasında pek çok bilimsel çalışması olmuştur. 12 yıl boyunca Dentamed Diş Tedavi Polikliniği'nde görev yapmasının ardından 2007 yılı itibariyle Nişantaşı Doktorlar Merkezi'ndeki özel muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yerli ve yabancı kongrelerde katılımcı ve konuşmacı bulunan Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, Türk Periodontoloji Derneği ve IAP üyesidir. Mu ...

Etiketler
Demans hastalığında diş tedavisi
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal
Dr. Dt. Sibel Öznur Örsal
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube