Çocuklarda iştahsızlık neden olur ? gerçek iştahsızlık mı ? yoksa yiyeceği reddetmek mi ?

Çocuklarda iştahsızlık neden olur ? gerçek iştahsızlık mı ? yoksa yiyeceği reddetmek mi ?

 

Yemeği reddetme eğilimi, genellikle altta yatan ve çocuğu rahatsız eden psikolojik bir neden olduğunda ortaya çıkmaktadır. Çocuğunuzun sizinle en yoğun iletişim alanlarından biri de yemektir. Ancak yemek saatleri bazen işkenceye dönüşebilir.


Çocuğunuz yemeği reddetmeyi silah olarak kullanabilir ve sıklıkla da galip gelir. Gerçek iştahsızlıkta ise genellikle altta yatan organik bir sebep vardır. İştahsızlık kansızlık, bağırsak parazitleri, kabızlık, karın ağrısı, yemek sonrası şişkinlik, bulantı, yavaş mide boşalması, erken tokluk hissi veya çeşitli hastalıklar (idrar yolu enfeksiyonları, metabolik hastalıklar...) gibi tıbbi sebeplerden kaynaklanıyor da olabilir. Mide boşalmasının geçikmesi çocuğun tokluk süresinin uzamasına, dolayısıyla da bir sonraki öğünde acıkmamasına sebep olur. Yenidoğanlarda yapılan bir çalışmada mide bölgesine masaj yapılması ile mide boşalma hızının arttığı ve bebeklerin kilo alımlarının arttığı bulunmuştur.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu

Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, lisans eğitimini 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2005 yılında aynı üniversitede yüksek lisans çalışmalarını da tamamlayarak lisansüstü derecesini ve Klinik Diyetisyenlik uzmanlığını almıştır.

2002 - 2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde klinik diyetisyenliğin yanı sıra endokrin ve çocuk alanlarında Uzman Diyetisyen olarak görev almış olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU,  2007-2010 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Diyetisyen olarak hizmet vermiştir.

2010 yılında Ankara'da İdil İmamoğlu Beslenme Danışmanlığı’nı kurmuş olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, merkezinde sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı olarak başarılı çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler
Çocuklarda iştahsızlık
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube