Çocuk kliniğe ilk ne zaman gider?

Çocuk kliniğe ilk ne zaman gider?

Çocuklarda ağız ve diş bakımı, doğumdan itibaren başlar. Yaşamın ilk zamanlarında dişleri olmasa bile bebeklerin ağız içerisinde düzenli temizlenmesi gerekir. Tehlike arzetme bir durum olmadıkça, çocuk ilk dişleri çıktıktan itibaren, yetişkinlerde olduğu gibi 4-6 ayda bir kontole gelmelidir. Ağrısı olmasa bile diş hekiminine gelen çocuk, dişçi koltuğuna oturarak ileride alışma ihtimali bile diş hekimi fobisinin önüne en erken yaşlarda geçebilir.

-İlk kez diş hekimine gelecek çocuki; anne baba tarafından önceden olumlu şekilde motive edilmelidir.

-Korku vesilesi olarak kullanılan “ seni diş hekiminine götürürüm iğne yapar, dişini çeker,” gibi söylemler çocuk için ne kadar zararlı ise, “diş hekimi iğne yapmayarak” gibi söylemler de o kadar zararlıdır.

–Diş hekimine ilk kez gelecek çocuk kontrol ve tedavinin kendisi için yararlı olduğuna ikna edilmeli, bunun için aşırı ödüllerden kaçılnılmamalıdır.

-Diş hekiminine gelen çocuk, diş hekimini ile tanıştırılarak mümkünse koltuğa kendi oturmalıdır, hekimle kendisi diyaloğa geçmeli, kendini ifade etmeli sorulara kendisi cevap vermelidir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Harun Bağcı

Dt. Harun BAĞCI, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Harun BAĞCI, mesleki çalışmalarına Medicalpark Gebze Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Çocuk dişleri
Dt. Harun Bağcı
Dt. Harun Bağcı
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube