Cinsel ilişkide ilk gece

Cinsel ilişkide ilk gece

EVLİLİKTE İLK CİNSEL BİRLEŞME İÇİN ÇİFTLERE TAVSİYELER

Evlilikte ilk cinsel birleşme , çiftlerin hayatları boyunca hatırlayacakları en önemli anlarından birisi olacaktır. Bu birlikteliği gerçekten özel kılmak, işkence haline dönüştürmeden , stres ve kaygıdan uzak mutlu bir şekilde  hatırlamak  hiç de zor değil. Unutulmamalıdır ki  ilk birliktelik çiftlerin her ikisini de ilgilendiren bir durumdur. 
Çiftler ilk gecede yoğun bazı duygular içinde zevk ve hazdan uzaklaşabiliyorlar. Yaşayacakları yakınlaşmadan ve tutkudan  , vücudundan,  ebeveynlerinden ,  erotizmden utanma, kızlık zarının açılmasıyla ilgili abartılı bir  fiziksel ağrı yaşama korkusu , hamile kalma korkusu ,performans anksiyetesi  gibi başarılı olamama ve uygun karşılık verememe  endişesi , suçluluk ve günahkarlık  duyguları  ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

 Peki çiftler ilk geceye nasıl hazırlanmalı, neler yapmalı, ilk gecede ne gibi durumlarla karşılaşılabilir?

1  Çiftler cinsellik üzerine konuşmalı

Çiftler cinsel konuları ertelememeli, muhakkak konuşmalıdır .Özellikle cinsellik ülkemizde konuşulmayan, konuşulduğunda ise ayıplanan bir konu.  Böyle olunca çiftler cinsellik konusunu sürekli öteleyerek, her şeyi ilk geceye yüklüyor. Biriken tüm konular ilk gecede açılınca sonuç pek de istenildiği gibi olamayabiliyor.

2  Cinsel danışmanlık hizmeti alınmalı

Belki de en önemli konu bilgilenme ve yanlış bilinen doğruların düzeltilmesidir. Bunun için cinsel danışmanlık hizmeti almak, ilk gece öncesi oldukça faydalı olacaktır. Çiftlerin bir cinsel terapiste giderek  cinsellik hakkında  bilgi alması  daha hazırlıklı olmaları ve bir sorun varsa bunun açığa çıkmasında oldukça önemlidir.

3  Aceleye getirilmemeli

Hiçbir şey kaçmıyor.Apar topar yangından mal kaçırırcasına cinsel ilişki yaşamak çiftleri çok da mutlu etmeyecektir. Birkaç gündür olan yorgunluk ve uykusuzluğa bir de düğün koşturmacasının yorgunluğu  eklendiğinde gecenin sonunda  tükenmiş haldeyken  ille de tam bir cinsellik yaşama denemesi çiftlerin birbirlerine eziyetinden daha öteye gidemez. Sıklıkla gün boyunca  bir şey yenilmemiş, içilmemiş olduğundan  biraz meyve ve hafif içecek alınıp ,kıyafetlerden kurtulup ,rahatlatıcı bir duş ve arkasından sadece dokunuşlara odaklanarak çiftlerin birbirlerine yapacakları masaj, arkasından  da güzel bir uyku, ertesi güne daha enerjik başlanıp kalınan yerden daha neşeli devam edilmesi için harika bir seçenektir.

4-Anlayışlı  olunmalı

Cinsel ilişkide utanan ya da istek sorunu olan kişiler, partnerlerini memnun edemediklerinde daha da tedirgin olurlar. Çiftlerin birbirlerine karşı anlayışlı olması, sağlıklı bir cinsel ilişkinin gerçekleşebilmesi için oldukça önemli. Cinsel ilişkinin olumlu yönde ilerlemesinin altın kuralı;  iyi bir iletişim içinde olarak partneri rahatlatmak , eğer kişi ilişkiye girmeyi istemiyorsa zorlamamaktır. Ülkemizde bu konuda   önemli görev erkeğe düşmektedir. İlk cinsel ilişkide kadın canının yanacağını düşünebilir ve  kendini kasabilir. Oysaki rahat bir biçimde, korkulardan arınmış olarak girilen cinsel ilişki, gayet sağlıklı bir biçimde gerçekleşebilir. Erkek  eşine  güven vererek ona karşı hoşgörülü anlayışlı sevecen ve duyarlı olmalı, onu rahatlatmalıdır. Kadın da eşine güvenmeli, cinselliği adeta birlikte yapılan bir dans misali ruhunda hissedip gevşemeli ve birlikte rahatlama ve haz alma yoluna gidilmelidir.

 

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Dilek Öcal

Op. Dr. Dilek ÖCAL, 1969 yılında Erzurum’un İspir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamasının ardından tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında bitirdi ve tıp doktoru unvanını aldı. Dr. Öcal mecburi hizmetini 1992 ile 1993 yılları arasında Isparta’nın Gelendost ilçesinde pratisyen hekim olarak yaptı. Dr. Öcal, Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını 1993 ile 1997 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’nde tamamladı. 1998 ile 2005 yılları arasında Mardin Devlet Hastanesi’nde; 2005 ile 2006 yılları arasında Cizre Devlet Hastanesi’nde; 2006 ile 2008 yılları arasında İstanbul Özel Atlas Hastanesi’nde;  2008 ile 2010 yılları arasında İstanbul Özel Acıbadem Hastanesi’nde  çalıştı. 2010 ile 2015 yılları arasında İstanbul Özel Memorial Ataşehir Hastanesi’nde çalıştıktan sonra 20 ...

Etiketler
Çiftler ilk geceye nasıl hazırlanmalı
Op. Dr. Dilek Öcal
Op. Dr. Dilek Öcal
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube